Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Καλοκαιρινές απεργίες στο Long Island Rail Road;

Σε απεργιακό σοκ ενδέχεται να οδηγηθεί το Long Island Rail Road κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μετά και την απόρριψη, από πλευράς της ΜΤΑ, των οικονομικών όρων της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Η πρόταση, η οποία προέρχεται από Ανεξάρτητη Αρχή, προέβλεπε την αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων κατά 2,88%.  Από την πλευρά της, η αρμόδια διευθύντρια για τα εργατικά θέματα, Anita Miller, ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία δεν σκοπεύει να δεχτεί την σχετική πρόταση.  Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών, οι οποίοι υπενθύμισαν στην κ. Miller ότι οι εργαζόμενοι του Long Island Rail Road εργάζονται χωρίς συλλογική σύμβαση από το 2010, όταν και εξέπνευσε η προηγούμενη.

"Εάν έχουμε απεργία το καλοκαίρι, θα είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη της ΜΤΑ, που έδειξε απροθυμία να δεχτεί τους όρους", ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Σιδηδροδρόμων, Anthony Simon, ο οποίος συμπλήρωσε: "Δεν είναι ότι δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν.  Δεν θέλουν να πληρώσουν!"

Από την πλευρά της, η Διοίκηση της ΜΤΑ κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι ζητούν αυξήσεις οι οποίες για να καλυφθούν, εφόσον δοθούν, θα οδηγήσουν εκ νέου σε αύξηση τις τιμές των εισιτηρίων, οι οποίες για την υπηρεσία του Long Island Rail Road δεν είναι απλώς... "ακριβές", αλλά και αυξανόμενες σε "τρελά" ποσοστά κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών. 

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η εποχή κατά την οποία οι εργαζόμενοι, εφόσον προκύψουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις, θα μπορούν να απαντήσουν με απεργία, είναι προσεχές καλοκαίρι.  Έτσι, εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, η ζέστη ίσως βρει τις αμαξοστοιχίες του Long Island Rail Road ακινητοποιημένες.