Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Μέσα στο 2014 ανοίγει ο Freedom Tower

Μετά από μια κατασκευαστική διαδικασία που διήρκησε περισσότερο από δέκα χρόνια, ο περίφημος Freedom Tower, ή, επίσημα ο Πύργος "1 World Trade Center", αναμένεται, επιτέλους, να ανοίξει επίσημα τις πύλες του, μέσα στο 2014.

 

Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει καθοριστεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία εγκαινίων, οι κατασκευαστές θεωρούν ότι έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο και ότι τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει την έναρξη της λειτουργίας του μέσα στην χρονιά που ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Το "1 World Trade Center" είναι, πλέον, το ψηλότερο κτίριο στην Αμερική, με ύψος 1776 πόδια.  Θεωρείται ότι θα αποτελέσει έναν ουρανοξύστη - σύμβολο, όχι μόνο για τη Νέα Υόρκη, αλλά και για ολόκληρη την χώρα, καθώς θα συμβολίζει την αντίδραση και επαναφορά της Αμερικής μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου, που κόστισε την ζωή σε περισσότερους από 3000 ανθρώπους και προκάλεσε την κατάρρευση των περίφημων Δίδυμων Πύργων.  Στον περιβάλλοντα χώρο, βρίσκεται, ως γνωστόν, το Μνημείο της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ το Μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του, πιθανότατα, τον προσεχή Απρίλιο.

Ήδη, η ενοικίαση των γραφείων στον "Freedom Tower" έχει ξεκινήσει, με τις πρώτες εταιρείες να είναι οι Condé Nast και η Vantone China Center, ενώ κάποια γραφεία θα αξιοποιηθούν από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση.

Το νέο κτιριακό συγκρότημα του World Trade Center αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από κάποια χρόνια, αφού το σχέδιο περιλαμβάνει και άλλα κτίρια, η κατασκευή των οποίων καθυστέρησε, εξαιτίας και της κρίσης που βίωσε η οικονομία των ΗΠΑ.  Αυτό που μένει να διαφανεί είναι εάν το νέο κτίριο - που φτάνει σε ύψος το ψηλότερο από τα παλιά κτίρια (Βόρειος Πύργος - με την κεραία) θα καταφέρει να κερδίσει χώρο στην καρδιά των Νεοϋορκέζων, πολλοί εκ των οποίων επιθυμούσαν την ανέγερση δυο Πύργων ακριβώς ίδιων με αυτούς που έπεσαν.

Δείτε το σχετικό βίντεο από το promo του Freedom Tower, το 2008.