Log in
A+ A A-

Γιούτα: Το σχολείο δεν τάισε τους μαθητές επειδή... δεν είχαν χρήματα

Πήραν την... μπουκιά από το στόμα των παιδιών επειδή δεν είχαν αρκετά χρήματα στον λογαριασμό τους!  Αυτό το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε Δημοτικό Σχολείο στην Γιούτα, όπου οι δάσκαλοι αρνήθηκαν να προσφέρουν μεσημεριανό σε μαθητές που δεν είχαν πληρώσει την προβλεπόμενη συνδρομή στο σχολείο.

Αντί για το καθιερωμένο γεύμα, οι υπεύθυνοι προσέφεραν στα παιδιά γάλα και φρούτο, προκειμένου να μην μείνουν εντελώς νηστικά.  Μάλιστα, στις δηλώσεις τους, προέβαλαν την κίνησή τους αυτήν ως... πράξη ανθρωπισμού απέναντι στους μαθητές, για να μην πεινάσουν.

"Δεν θα αφήναμε ποτέ τα παιδιά εντελώς νηστικά", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Salt Lake City School District, Jason Olsen, έχοντας... την συνείδησή του καθαρή.

"Είπαν στην κόρη μου πως δεν μπορεί να φάει γεύμα σήμερα, επειδή δεν έχει χρήματα.  Η κόρη μου έβαλε τα κλάματα.  Είναι εξοργιστικό", δήλωσε η Erica Lukes, μητέρα μιας μαθήτριας η οποία... έφαγε μήλο αντί για γεύμα.

Από την πλευρά της, η Διεύθυνση Εκπαίδευσης υποστηρίζει ότι είχε ειδοποιήσει εγκαίρως τους γονείς πως ο λογαριασμός δεν έχει χρήματα, παρόλα αυτά όμως δεν επιλήφθηκαν του θέματος.  Αντίθετα, οι γονείς απάντησαν πως ουδέποτε είχαν ειδοποιηθεί πως προέκυψε οικονομικό πρόβλημα.

Τελικά, το Salt Lake City School District αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, μέσω της σελίδας του στο Facebook και παραδέχτηκε ότι οι υπεύθυνοι θα μπορούσαν να χειριστούν το θέμα διαφορετικά.