Log in
A+ A A-

Προετοιμάζονται για... παγετώνα στις νοτιοανατολικές Πολιτείες

Πολυήμερες διακοπές ρεύματος, προβλήματα στις μεταφορές και μηδαμινή κυκλοφορία στους δρόμους.  Αυτό είναι το σκηνικό που προβλέπεται στην Ατλάντα και άλλες νοτιοανατολικές Πολιτείες των ΗΠΑ, με αφορμή την επικείμενη χιονοθύελλα που αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Στην Ατλάντα, τα προβλήματα που προκάλεσε η χιονοθύελλα προ δυο εβδομάδων, τα οποία εξέθεσαν την Πολιτεία στο επίπεδο της γελοιοποίησης, είχαν ως αποτέλεσμα να δοθεί μεγαλύτερο βάρος στο επίπεδο της πρόληψης, τόσο σε ενημερωτικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο.  Έτσι, την ίδια στιγμή που τα συνεργεία είναι έτοιμα για πολύ σοβαρές δυσκολίες, το κοινό έχει κυριολεκτικά... πανικοβληθεί!  Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ, οι καταναλωτές εξαφάνισαν από τα ράφια του σούπερ μάρκετ όλα τα είδη πρώτης ανάγκης: Από ψωμί και λαχανικά μέχρι... καφάσια μπύρας!  Ήδη, ορισμένοι κάνουν ψώνια της τελευταίας στιγμής, τα οποία, σε ό,τι αφορά στο ύψος των προμηθειών, θυμίζει τους Νεοϋορκέζους όταν περίμεναν τους τυφώνες Sandy και Irene.

Από την πλευρά τους, οι υπηρεσίες του Δήμου της Ατλάντα και της Πολιτείας της Georgia βρίσκονται σε επιφυλακή, αν και προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα είναι πολύ δύσκολη.

"Καλό θα είναι κάποιοι να είναι προετοιμασμένοι πως θα μείνουν χωρίς ρεύμα για αρκετές ημέρες", δηλώνει ευθαρσώς ένας εκπρόσωπος της εταιρείας ηλεκτροδότησης, ο οποίος θεωρεί ότι ο πάγος σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους θα προκαλέσουν βλάβες και βραχυκυκλώματα.

Παράλληλα, τα δημόσια σχολεία παρέμειναν κλειστά την Τρίτη, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει και την Τετάρτη, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα πρόσφατα φαινόμενα, όπου ορισμένοι μαθητές αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στα σχολεία.