Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Οι εργαζόμενοι μηνύουν την McDonald's και καταγγέλουν συνθήκες... σκλαβιάς

Μήνυση εναντίον των McDonald's κατέθεσαν οι εργαζόμενοι σε Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια και Μίσιγκαν, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δουλεύουν εξαντλητικές ώρες χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες από την εταιρεία.

Σε μπελάδες μπαίνει η γνωστή αλυσίδα Fast Food, McDonald's, καθώς οι εργαζόμενοι σε Νέα Υόρκη, Καλιφόρνια και Μίσιγκαν κατέθεσαν αγωγές, κατηγορώντας την εταιρεία ότι δεν τους πληρώνει με βάση την κείμενη νομοθεσία.

Ειδικότερα, οι μηνυτές υποστηρίζουν ότι οι υπεύθυνοι των McDonald's τους εξαναγκάζουν να εργάζονται περισσότερο, χωρίς να τους πληρώνουν υπερωρίες ή να σημειώνουν τον έξτρα χρόνο στην κάρτα που χτυπούν κατά την είσοδο και έξοδο από το κατάστημα.

Η σοβαρότερη καταγγελία προέρχεται από τους εργαζόμενους στο Μίσιγκαν, που αναφέρουν ότι, η εταιρεία υπολόγιζε τις ώρες πληρωμής τους από την στιγμή που έμπαινε στο κατάστημα ο πρώτος πελάτης, ανεξαρτήτως εάν βρίσκονταν κανονικά στην δουλειά τους ακόμη και αρκετή ώρα νωρίτερα!

Όλες οι παραπάνω συμπεριφορές έρχονται σε αντιδιαστολή με την Ομοσπονδιακή Εργατική Νομοθεσία των ΗΠΑ, η οποία κάνει λόγο για ελάχιστη αμοιβή, πληρωμή υπερωριών, καταγραφή των ωρών και συνθηκών εργασίας και άλλες υποχρεώσεις του εργοδότη.

Σε περίπτωση που η διαδικασία προχωρήσει, η McDonald's απειλείται με σοβαρές κυρώσεις.