Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Σλιμ: "Τριήμερο - εντεκάωρο αντί πενθήμερο - οκτάωρο"

Έντονες συζητήσεις προκάλεσε η τοποθέτηση του Μεξικανού δισεκατομμυριούχου, Κάρλος Σλιμ, σχετικά με το πλήρες ωράριο εργασίας, για το οποίο τόνισε ότι θα πρέπει να αναπροσαρμογή σε λιγότερες ημέρες, αλλά περισσότερες ώρες ημερησίως.

Σύμφωνα με τους Financial Times, o Σλιμ, κατά την διάρκεια ομιλίας του, τόνισε ότι το πλήρες ωράριο θα πρέπει να μετατραπεί σε τριήμερο – εντεκάωρο, αντί για πενθήμερο – οκτάωρο που ισχύει σήμερα. Όπως ανέφερε, με αυτόν τον τρόπο, οι εργαζόμενοι θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, καλύτερη ποιότητα ζωής και θα μπορούν να εργάζονται μέχρι και την ηλικία των 70 με 75 ετών.

Μια ανάλογη φιλοσοφία έχει αρχίσει να εφαρμόζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το 29% των επιχειρήσεων δίνει την δυνατότητα στους εργαζόμενους να συμπιέσουν τις 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας σε λιγότερες ημέρες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι υπάλληλοι συναινούν να εξαντλουν το 8ωρο σε ημερήσια βάση για να πάρουν περισσότερα ρεπό, χωρίς να χρεώνουν τους εργοδότες με τη νόμιμη υπερωρία.