Log in
A+ A A-

Προειδοποίηση προς συνδρομητές - Επιτήδειοι χρεώνουν τα κινητά τηλέφωνα

Προειδοποίηση σε όλους τους συνδρομητές κινητών τηλεφώνων στην ελληνική επικράτεια προκειμένου να αποφεύγουν να καλούν πίσω συγκεκριμένους τύπους άγνωστων αριθμών απευθύνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για νούμερα μέσω των οποίων γίνεται μια σύντομη αναπάντητη κλήση στο τηλέφωνο - συνήθως χτυπούν για μια μόνο φορά - και, στην συνέχεια, όταν ο χρήστης καλεί πίσω, μπαίνει σε μια αναμονή υψηλής χρέωσης, φουσκώνοντας τον λογαριασμό του σε επικίνδυνα, πολλές φορές, επίπεδα.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν πρόθεμα από αστικούς κωδικούς, όπως 268, 809, 876, 284 και 473, θέλοντας να παραπλανήσουν τους χρήστες.

Οι Αρχές συνιστούν στους συνδρομητές να ελέγχουν τους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων σε περίπτωση που εμφανιστούν ασυνήθιστα υψηλοί, ενώ να πράξουν το ίδιο και εάν, κατά το παρελθόν, πλήρωσαν αρκετά χρήματα σε ανάλογη περίπτωση.

Τέλος, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι έπεσαν θύματα της τηλεφωνικής απάτης, να επικοινωνήσουν με τον πάροχό τους προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα αναλόγως.