Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Στην Δικαιοσύνη ο 16χρονος που εισέβαλε στο World Trade Center

Αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη ήρθε, για πρώτη φορά, την Τετάρτη, ο 16χρονος που παραβίασε τα μέτρα ασφαλείας στο World Trade Center και κατάφερε να ανέβει στην κορυφή του περίφημου Freedom Tower, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανοίξει επίσημα της πύλες του.

Πρόκειται για τον 16χρονο Justin Casquejo που, πριν από δυο εβδομάδες, εξέθεσε με τον πλέον εμφατικό τρόπο τον, υποτιθέμενο, αυστηρό σχεδιασμό ασφαλείας στο World Trade Center, κατορθώνοντας να περάσει με ευκολία και να ανέβει στον τελευταίο όροφο, προκειμένου να είναι ο πρώτος που θα βγάλει φωτογραφία την...μαγευτική θέα.

Αναμφίβολα, ο "ρομαντισμός" του 16χρονου δεν συγκίνησε την Αστυνομία, που τον συνέλαβε και τον οδήγησε στην Δικαιοσύνη, με τον Δικαστή να τον θέτει υπό επιτήρηση μέχρι τις 30 Απριλίου, όταν και θα επιστρέψει στο ακροατήριο για την συνέχιση της εκδίκασης.

Στο χρονικό διάστημα που θα μεσολαβησει, οι υπηρεσίες θα "ξεσκονίσουν" το περιβάλλον του 16χρονου, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πίσω από αυτήν την επικίνδυνη εμμονή του κρύβεται κάποια άλλη σκοπιμότητα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο φύλακας βάρδιας εκείνης της νύχτας, κατά την οποία ο παράτολμος έφηβος έκοβε βόλτες στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, απολύθηκε άμεσα από την εταιρεία.