Log in
A+ A A-

Βοστώνη: Ανακοίνωση συγγνώμης από τους γονείς του υποτιθέμενου βομβιστή

Ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητούν συγγνώμη για την συμπεριφορά του γιου τους, εξέδωσαν οι γονείς του 25χρονου Kevin Edson, ο οποίος αναστάτωσε την Βοστώνη, παριστάνοντας τον βομβιστή, έχοντας, μέσα σε τσάντα, μια χύτρα ανάλογη με αυτήν που χρησιμοποίησαν πέρυσι οι αδελφοί Τσερνάεφ.

Ο Kevin Edson, ο οποίος κυκλοφορούσε ξυπόλητος και σε κακή κατάσταση, αναστάτωσε τους πάντες, όταν άφησε στο έδαφος μια τσάντα, η οποία εμπεριείχε μια χύτρα, και άρχισε να φωνάζει επιδεικτικά "Boston Strong".  Η Αστυνομία τον συνέλαβε, ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί απομάκρυναν το κοινό προκειμένου να ελέγξουν εάν η τσάντα εμπεριείχε κάποιον αληθινό εκρηκτικό μηχανισμό.  Τελικώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που έγιναν γνωστά αργότερα, ο 25χρονος είχε βάλει στην χύτρα... κομφετί, και προφανώς δεν είχε απειλητικούς σκοπούς την δεδομένη χρονική στιγμή.  Βέβαια, κάτι τέτοιο δεν σημαίνει ότι θα γλυτώσει τις αυστηρές συνέπειες του νόμου, καθώς του αποδίδονται πολύ βαριές κατηγορίες.

Πάντως, το Δικαστήριο ενδέχεται να δείξει επιείκεια εάν ληφθεί υπόψη το ψυχιατρικό του ιστορικό, καθώς ο 25χρονος πάσχει από μανιοκατάθλιψη και άλλες σοβαρές ψυχολογικές ασθένειες.  Κάτι τέτοιο υποστήριξε και η οικογένειά του, που εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας ζητάει συγγνώμη από την κοινωνία της Βοστώνης για το περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Kevin, που στιγμάτισε τις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα της περσινής βομβιστικής επίθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, ο Edson φαίνεται πως είχε εμμονή με τους αδερφούς Τσερνάεφ, αφού, στο προφίλ του στο facebook, είχε χρησιμοποιήσει την φωτογραφία του Τζ. Τσερνάεφ για εξώφυλλο, ενώ στο μπλογκ που διατηρεί τον αποκάλεσε... "sexybomber".  O 25χρονος δηλώνει σχεδιαστής μόδας και κατά το παρελθόν διέμενε στο Μπρούκλιν.

Πλέον, μετά και αυτό το περιστατικό, η αστυνόμευση στον Μαραθώνιο αναμένεται να γίνει ακόμη αυστηρότερη.