Log in
A+ A A-

Ομπάμα και Κλίντον για το Obamacare

Τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας και της Ασφάλισης υπεραμύνθηκε ο Αμεριακανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Clinton Global Initiative, στο Midtown.

«Έχει να κάνει με την οικονομία και, επιπλέον, η ηθική μου με προστάζει ότι μια μητέρα δεν θα πρέπει να ...χρεωκοπεί επειδή ο γιος ή η κόρη της αρρώστησαν», τόνισε ο κ. Ομπάμα.

Η εκδήλωση είχε ξεχωριστή σημασία, αφού πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα πριν διατεθούν τα νέα ασφαλιστικά προγράμματα. Ο Λευκός Οίκος σκοπεύει να εντείνει την ενημέρωση του κοινού, ούτως ώστε να ενταχθούν στα προγράμματα όσο το δυνατόν περισσότεροι ανασφάλιστοι Αμερικανοί.
«Σε πολλές Πολιτείες, εάν, για παράδειγμα, μια 27χρονη γυναίκα είναι ανασφάλιστη, μπορεί να μπει στο πρόγραμμα και να αποκτήσει ασφάλεια υψηλής ποιότητας σε τιμή χαμηλότερη από τον λογαριασμό του κινητού της», τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Στην προσπάθειά του, ο κ. Ομπάμα είχε σύμμαχο και τον προκάτοχό του, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι ακόμη και διοικούμενες από Ρεμπουπλικάνους Πολιτείες θα ακολουθήσουν το πρόγραμμά του.
«Θα πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα μπροστά για την Αμερική», τόνισε ο κ. Κλίντον.