Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Οικονομικοί κολοσσοί των Συντηρητικών στηρίζουν Λότα

Δυο πολύ ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, από τον συντηρητικό χώρο, θα έχει στο πλευρό του ο Τζο Λότα, στην προσπάθειά του να ανατρέψει τα δημοσκοπικά ποσοστά και να εκλεγεί Δήμαρχος Νέας Υόρκης.

Ο Λότα, ο οποίος βρίσκεται 40 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από τον αντίπαλό του, Μπιλ Ντε Μπλάσιο, φέρεται να έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη της προεκλογικής του καμπάνιας από δυο Κολοσσούς, οι οποίοι προέρχονται από τους Ρεμπουπλικάνους.
Η πρώτη πηγή χρηματοδότησης προέρχεται από τους – γνωστούς για τις συντηρητικές τους απόψεις – Koch Brothers, οι οποίοι συνεισέφεραν τόσο πριν όσο και μετά τις προκριματικές εκλογές. Η δεύτερη προέρχεται από το New York Progress and Protection PAC, που διεκδικεί την δυνατότητα να προσφέρει για την προεκλογική εκστρατεία του Λότα περισσότερα από τα 150.000 δολάρια, που είναι και το σχετικό όριο από την Πολιτεία.
Παρά το γεγονός ότι η απευθείας σύνδεση των οικονομικών παραγόντων με τους υποψηφίους δεν επιτρέπεται, θεωρείται δεδομένο ότι οι προαναφερόμενοι ισχυροί πόλοι θα επιδιώξουν να σταθούν στο πλευρό του Τζο Λότα ή, έστω, να πείσουν με διάφορους τρόπους όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να τον στηρίξουν στις εκλογές του Νοεμβρίου.