Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Kill Switch: Η εφαρμογή που έσωσε το iPhone!

Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της εφαρμογής "Kill Switch" για τα iPhones και τα iPads, καθώς στάθηκε αιτία προκειμένου να μειωθούν σε μεγάλο ποσοστό οι κλοπές των συσκευών.

Ειδικότερα, το Kill Switch είναι μια εφαρμογή που εγκαταστάθηκε για πρώτη φορά στις συσκευές της Apple τον περασμένο Σεπτέμβριο και δίνει την δυνατότητα στον κάτοχο να την κλειδώσει και να την απενεργοποιήσει, με την χρήση της καταχωρημένης ηλεκτρονικής του ταυτότητας. Έτσι, όταν ο κλέφτης προσπαθούσε να χρησιμοποιήσει το iPhone ή το iPad έπεφτε στον "λάκκο", καθώς η συσκευή ήταν ουσιαστικά... άχρηστη.

Εξαιτίας των παραπάνω δεδομένων, οι κλοπές των iPhones στη Νέα Υόρκη παρουσίασαν πτώση τους τελευταίους μήνες κατά 19%, ενώ στο Σαν Φρανσίσκο, το ίδιο ποσοστό άγγιξε το 38%.

Κι ενώ τα iPhone με το Kill Switch δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητα για τις κλοπές, οι συσκευές άλλων εταιρειών, όπως της Samsung, αποδεικνύονται ο εύκολος στόχος! Όλα αυτά καθώς, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, έχει καταγραφεί αύξηση στις κλοπές τους κατά 40%.

Εν μέσω αυτής της πίεσης, τόσο η Microsoft όσο και η Samsung προτίθεται να διαθέσουν άμεσα λογισμικό ασφαλείας τύπου "Kill Switch" προκειμένου να μην βρεθούν σε μειονεκτική θέση σε ό,τι αφορά στις πωλήσεις.