Log in
A+ A A-

Αυστραλία: Οι Καλύμνιοι άνοιξαν τον δρόμο για νόμιμη εργασία

Ανοίγει ο δρόμος της εργασίας στο εξωτερικό για τους ειδικευμένους τεχνίτες της Καλύμνου, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στην αυστραλιανή πόλη Ντάργουιν, χάρη σε ένα ειδικό πιλοτικό πρόγραμμα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της Βόρειας Αυστραλίας.

 

Ειδικότερα, βάσει αυτού του προγράμματος, οι ειδικευμένοι τεχνίτες από την Κάλυμνο θα έχουν την δυνατότητα να επιμορφωθούν και να απορροφηθούν από επιχειρήσεις του Ντάργουιν, ούτως ώστε να καλύψουν θέσεις εργασίας για τις οποίες, για διάφορους λόγους, δεν υπάρχει επάρκεια από ντόπιο δυναμικό.

Η συμφωνία αυτή επήλθε κατά την διάρκεια της παρουσίας του Γραμματέα της Βουλής, Νέιθαν Μπάρετ, κατά την πρόσφατη διήμερη παραμονή του στο νησί της Καλύμνου.

Με αυτόν τον τρόπο, η ιδιαίτερα ευρεία κοινότητα των Καλυμνίων στο Ντάργουιν προσέφερε ένα σημαντικό εχέγγυο στους εν Ελλάδι συμπατριώτες της, οι οποίοι πλήττονται από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.