Log in
A+ A A-

Υφυπουργός Παιδείας: Θα σταματήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στο εξωτερικό (Video)

Ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο, βάσει του οποίου θα σταματήσουν οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της ομογένειας, προανήγγειλε ο Υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγκρίνης, κατά την διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη.  Ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο.

Την πρόσληψη και κατάρτηση εκπαιδευτικών για τα σχολεία της ομογένειας κατόπιν διαμόρφωσης και παρακολούθησης ειδικών πανεπιστημιακών προγραμμάτων πρότεινε επίσημα ο Υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Μπελεγρίνης, στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, κατά την συνάντησή τους στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής. Στόχος της Κυβέρνησης, μέσα από αυτήν την μεταρρύθμιση είναι, από την μια πλευρά, ο εκσυγχρονισμός στην διαδικασία κατάρτισης των εκπαιδευτικών και, από την άλλη, η απαλλαγή του Υπουργείου Παιδείας από την υποχρέωση των αποσπάσεων εκπαιδευτικών στο εξωτερικό.

Πάντως, όπως ξεκαθάρισε ο Υφυπουργός Παιδείας στο New Greek TV, ακόμη κι αν επέλθει η συμφωνία για την μεταρρύθμιση και οι όροι της διαμορφωθούν κατά τρόπο υλοποιήσιμο, δεν θα έρθει εις πέρας άμεσα. Αυτό σημαίνει ότι αποσπάσεις εκπαιδευτικών θα υπάρξουν, τουλάχιστον, και την επόμενη χρονιά, μέχρι να υπάρξει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Πελεγρίνης επισκέφθηκε σήμερα τις εγκαταστάσεις του σχολείου Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια και έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο λειτουργίας του.

Ο Υφυπουργός Παιδείας βρέθηκε στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επετειακή εκδήλωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Προμηθέας».

Δείτε το ρεπορτάζ του New Greek TV.