Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Ροκ Όπερα με θέμα το Βυζάντιο (Video)

Η ιστορία του Πρίγκηπα Βλαδίμηρου Α' και της Άννας Πορφυρογέννητης λαμβάνει σάρκα και οστά σε μια ελληνική Ροκ Όπερα off broadway. Η «Πορφύρα» θα ανέβει στο Players Theatre από τις 13 έως και τις 15 Μαϊου, με την υπογραφή των ομογενών Βασίλη Χρυσοχόου και Γεωργίου Τσαλίκη και άλλους γνωστούς και ελπιδοφόρους συντελεστές.

Η Άννα Πορφυρογέννητη υπήρξε σύζυγος του Μεγάλου Πρίγκηπα του Κιέβου Βλαδίμηρου Α' και ήταν κόρη του Βυζαντινού αυτοκράτορα Ρωμανού Β´ και της αυτοκράτειρας Θεοφανώς. Η Άννα ήταν «πορφυρογέννητη», δηλαδή νόμιμη κόρη αυτοκράτορα που είχε γεννηθεί στο ειδικό πορφυρό δωμάτιο του βυζαντινού αυτοκρατορικού παλατιού. Το χέρι της Άννας θεωρήθηκε τόσο μεγάλο έπαθλο που ο Βλαδίμηρος έγινε χριστιανός μόνο και μόνο για να την παντρευτεί, καθώς ποτέ προηγουμένως μια πορφυρογέννητη δεν είχε παντρευτεί ένα από τους λεγόμενους «βάρβαρους».

Οι παραστάσεις ανεβαίνουν στις 13-14 Μαϊου στις 8 το βράδυ και στις 15 Μαϊου στις 2 το μεσημέρι, στο The Players Theatre (115 Macdougal St, New York, NY 10012).

Τα εισιτήρια κοστίζουν 35 δολάρια στην προπώληση και 45 δολάρια στην πόρτα.

Για πληροφορίες και κρατήσεις:

www.theplayerstheatre.com

www.Porphyrarockopera.com