Log in
A+ A A-

Δείτε το Βίντεο: Ονομάστηκε η οδός "Δημήτρη Καστανά"

Το όνομα του ιδρυτή του NGTV, Δημήτρη Καστανά, μνημονεύεται από το Σάββατο για πάντα στην συμβολή της 31ης Λεωφόρου με την Steinway Street. Εκεί που καταγράφηκε η πολυετής τηλεοπτική σταδιοδρομία του και βρίσκονται ακόμη και σήμερα οι εγκαταστάσεις του σταθμού.

Η χαρά αλλά και η συγκίνηση ήταν έκδηλη, ιδίως στο πρόσωπο της συζύγου του, Νομικής, στα δυο του παιδιά, Ματίνα και Γιώργο, αλλά και την μικρή εγγονή του.

 

Ο Δημήτρης Καστανάς ήταν ο άνθρωπος που προσέφερε για πρώτη φορά ελληνόφωνο τηλεοπτικό πρόγραμμα στον Έλληνα μετανάστη των Ηνωμένων Πολιτειών. Αρχικά, με δυο ώρες την εβδομάδα στην δημόσια τηλέοραση και στην συνέχεια με το πρώτο ελληνόφωνο καλωδιακό κανάλι της αμερικανικής καλωδιακής. Έκτοτε, οι εκπομπές του αποτέλεσαν ένα σύμβολο και παράλληλα ένα χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας και ψυχαγωγίας για τους ομογενείς.

Η οδός Δημήτρη Καστανά, ή κατ' ακρίβειαν Dimitris Kastanas Way αφορά το τμήμα της 31ης Λεωφόρου από την Steinway έως την 41.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Κωνσταντίνος Κούτρας, ο Πρόξενος, Εμμανουήλ Κουμπαράκης, η Πολιτειακή Βουλευτής Νέας Υόρκης, Αραβέλα Σιμωτά, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Υόρκης, Κώστας Κωνσταντινίδης, εκπρόσωποι της οργανωμένης ομογένειας, πρώην συνεργάτες του Δημήτρη Καστανά αλλά και παλιοί τηλεθεατές.