Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Ομιλία Νίκου Παππά στο European Institute

  • Written by 

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Ουάσιγκτον πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση της δεξαμενής σκέψης European Institute. Στις εισαγωγικές του παρατηρήσεις, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην κρίση, η οποία άλλαξε τα πάντα στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Παράλληλα μίλησε για την χαμένη εμπιστοσύνη του κόσμου και σημείωσε ότι η τωρινή κυβέρνηση κατάφερε να την επανορθώσει. Επισήμανε ότι η πολιτική που εφαρμόζει η τωρινή κυβέρνηση πραγματικά έχει αποτελέσματα και ανάφερε τα μεγέθη της οικονομίας που παρουσιάζουν βελτίωση. Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην ανάγκη αντιμετώπισης του χρέους με μια γενναία ελάφρυνση που θα επιτρέψει την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας. Παράλληλα τόνισε την ανάγκη αύξησης της παραγωγικότητάς και ανταγωνιστικότητας και σημείωσε ότι η πολιτική εσωτερικής υποτίμησης δεν έχει πια τίποτα να προσφέρει. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πολιτικές που εστιάζουν στον πολίτη όπως η διεύρυνση της πρόσβασης στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού σχετικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η κυβέρνηση για προσέλκυση επενδύσεων. Παράλληλα αναφέρθηκε στο βελτιούμενο κλίμα στη χώρα, το οποίο αποτελεί κίνητρο για τους Έλληνες επιστήμονες να επιστρέψουν, ενώ επισήμανε το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Ομογένεια για την αύξηση των επενδύσεων και την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Η ομιλία του κ. Παππά διοργανώθηκε από το Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Ουάσιγκτον σε συνεργασία με τη δεξαμενή σκέψης European Institute και πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό Cosmos Club. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περίπου 100 προσκεκλημένοι, επενδυτές, μέλη δεξαμενών σκέψης, μέλη διεθνών οργανισμών με έδρα την Ουάσιγκτον, διπλωμάτες, δημοσιογράφοι, και μέλη της ελληνικής κοινότητας. Μεταξύ των παραβρισκόμενων ήταν η Julie Chon, διευθυντικό στέλεχος της Perry Capital, ο Thomas Barrett της European Investment Bank, η Celine Caro του Konrad Adenauer Stiftung, ο Rasmus Rueffer, εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην Ουάσιγκτον κ.α.