Log in
A+ A A-

United Airlines: Ξεκίνησε τις απευθείας πτήσεις Αθήνα - Νέα Υόρκη

Η United Airlines έγινε η τρίτη αεροπορική εταιρεία που θα συνδέσει φέτος απευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη, καθώς ξεκίνησε τις προγραμματισμένες πτήσεις την Πέμπτη (26/5).

Η διαφορά της United Airlines με τις άλλες δυο εταιρείες που ενώνουν την Ελλάδα με την άλλη άκρη του Ατλαντικού είναι πως δεν θα χρησιμοποιεί το διεθνές αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης (JFK) αλλά αυτό του Νιούαρκ, το οποίο βρίσκεται γεωγραφικά στο Νιου Τζέρσεϋ αλλά δεν απέχει πολύ από την αμερικανική μεγαλούπολη.  Με αυτόν τον τρόπο, διευκολύνονται σε έναν μεγάλο βαθμό οι ομογενείς που διαμένουν σε εκείνες τις περιοχές, αφού δεν χρειάζεται να κάνουν... ταξίδι πριν το ταξίδι, για να φτάσουν στο "Κένεντυ" και να ταξιδέψουν απευθείας με την Delta.    

Η πτήση έχει κωδικό UA125 και ξεκινάει από την Αθήνα στις 12:15 το μεσημέρι και φτάνει στο Νιούαρκ στις 4:15 το απόγευμα (ώρα Νέας Υόρκης).  Κατ' αντιστοιχία, η πτήση που πραγματοποιεί την αντίθετη διαδρομή έχει κωδικό UA124 και ξεκινά στις 5:50 το απόγευμα από το Νιούαρκ, φτάνοντας στην Αθήνα στις 10:30 το πρωί.  Το αεροσκάφος είναι ένα Boeing 767-300 συνολικής χωρητικότητας 214 θέσεων.

Να αναφερθεί ότι η United Airlines πραγματοποιούσε και κατά το παρελθόν απευθείας πτήσεις προς Αθήνα, τις οποίες ξεκίνησε το 2007 αλλά τελικά διέκοψε το 2011.

Όσο για την American Airlines, πραγματοποιεί πτήσεις από Φιλαδέλφεια.