Log in
A+ A A-

Τίμησε τον δικαστή Τσουκαλά η ΑΧΕΠΑ Delphi#25

Δεξίωση προς τιμήν του δικαστή Νικόλα Τσουκαλά διοργάνωσε η ΑΧΕΠΑ - παράρτημα Μανχάταν, Delphi#25 την Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016 σε εστιατόριο στην καρδιά του Central Park στο Μανχάταν.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου της ΑΧΕΠΑ - παράρτημα Μανχάταν, Delphi#25, ο Ν. Τσουκαλάς αφιέρωσε περισσότερα από 50 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας και 38 σε δικαστική έδρα, ενώ ο ίδιος υπήρξε στυλοβάτης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας και πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ - παράρτημα Μανχάταν.

«Είναι μεγάλη τιμή να έχουμε κοντά μας αυτούς τους ανθρώπους. Τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στον Δικαστή Τσουκαλά και θα του αποδώσουμε την τιμή που του αξίζει», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, Ανδρέας Ζαχαριάδης.

«Είναι ένα ξεχωριστό πρόσωπο για εμάς», αναφέρει ο κυβερνήτης της περιφέρειας 6, Τεντ Στάμας, συμπληρώνοντας ότι ο κ. Τσουκαλάς «έχει προσφέρει πολλά στην ελληνοαμερικανική κοινότητα και του αρμόζει αυτή η τιμή»

«Τον τιμούμε γιατί είναι μια μεγάλη προσωπικότητα της ελληνικής ομογένειας, επισημαίνει ο πρόεδρος του Μανχάταν, Delphi#25, Αργύρης Αργιτάκος, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Τσουκαλάς είναι «ένας δικός μας άνθρωπος, καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος στον Τομέα μας».

Στη συγχαρητήρια επιστολή του Σεβασμιώτατου Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Δημήτριου, τονίζεται η προσφορά του Ν. Τσουκαλά στην ΑΧΕΠΑ- παράρτημα Μανχάταν, Delphi#25, η πολύτιμη συνεισφορά του στην Εκκλησία και συγκεκριμένα στο έργο των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όπως επίσης και στην Ομογένεια.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω», είπε ο Ν. Τσουκαλάς, αναφέροντας ότι «Στην ΑΧΕΠΑ έχω υπηρετήσει ως Πρόεδρος (σ.σ. Chapter 25). Το ίδιο και ο πατέρας μου, αλλά και μια από τις κόρες μου».

Την εκδήλωσε ευλόγησε ο αιδεσιμότατος π. Ιωάννης Βλάχος, Αρχιμανδρίτης του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Ν. Karacostas, T. Kourkoumelis, P. Macropoulos, L. Katsos, Δ. Kokotas, R. Almazon και πολλοί άλλοι.

tsoukalas award2

Στιγμιότυπο από τη βράβευση του Ν. Τσουκαλά.

exaras

Σε ήχους του Σπύρου Εξάρα και της Αφροδίτης Ντάνιελ «ταξίδεψαν» οι παρευρισκόμενοι.

Η ζωή και το έργο του Ν. Τσουκαλά

Γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου 1926 στην Νέα Υόρκη.

Μαθήτευσε σε δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κατά τα μαθητικά του χρόνια, εργαζόταν και στο εστιατόριο του πατέρα του που λειτουργούσε για 40 χρόνια στο Μανχάταν.

Παρακολούθησε μαθήματα στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην περιοχή Washington Heights της Νέας Υόρκης, όπου συμμετείχε στην καλαθοσφαιρική ομάδα της Εκκλησίας (1941-1944) και έγινε Διευθυντής Νεολαίας (1943-1944).

Το 1944 υπηρέτησε το αμερικανικό Ναυτικό.

Αργότερα, σπούδασε «Διοίκηση Επιχειρήσεων» στο Kent State University του Οχάιο και στη συνέχεια, στη Νομική Σχολή της Νέας Υόρκης.

Το 1951, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κορέας, κλήθηκε εκ νέου να υπηρετήσει στο αμερικανικό Ναυτικό.

Το 1953, έγινε δεκτός από τον δικηγορικό σύλλογο της Νέας Υόρκης και ξεκίνησε να κάνει πρακτική με ειδίκευση σε ζητήματα μετανάστευσης και ναυτικού δικαίου.

Παρακολούθησε μαθήματα Μεταναστευτικού Δικαίου και Ομοσπονδιακής Πρακτικής και Διαδικασίας στη Νομική Σχολή του New York University.

Έχει υπηρετήσει σε σημαντικές θέσεις όπως βοηθός εισαγγελέα για τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης, επιβλέπων απογραφής του 1960 για τη 17η και 18η συνεδριακή περιφέρεια Νέας Υόρκης, δικαστής ποινικού δικαστηρίου της Νέας Υόρκης, ενώ διορίστηκε από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Ρόναλντ Ουίλσον Ρήγκαν, στο δικαστήριο διεθνούς εμπορίου και έγινε ανώτατος δικαστής.

Συνταξιοδοτήθηκε το 2015, μετά από τριακονταετή θητεία ως ομοσπονδιακός δικαστής και μετά από πενήντα χρόνια στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Έχει υπηρετήσει από διάφορες θέσεις σε συλλόγους, επιτροπές, συμβούλια και ιδρύματα.

Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Αραβαντικού Τσουκαλά και μαζί απέκτησαν δύο κόρες, τη Στεφανία και τη Γεωργία. Έχει πέντε εγγόνια, τη Βικτώρια, τον Νικόλα, την Κατερίνα, τη Βίβιαν και τη Χριστίνα.