Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Έλληνας μαθητής στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Διαγωνισμού της Microsoft

Την τρίτη θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft κατέλαβε ένας Έλληνας μαθητής.  Πρόκειται για τον 15χρονο Χρήστο Φιαμέγκο, μαθητή της Knowledge Dynamics Academy, ο οποίος ξεχώρισε για τις δεξιότητες και την ικανότητά του στην πληροφορική.

Στον φετινό διαγωνισμό της Microsoft συμμετείχαν περισσότεροι από 650.000 μαθητές από 90 διαφορετικές χώρες.  Από αυτούς, επιλέχθηκαν οι πρώτοι 100, οι οποίοι διαγωνίστηκαν στον μεγάλο τελικό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον τον περασμένο Αύγουστο.  Τα έπαθλα των νικητών, ήταν χρήματα, υποτροφίες μεγάλα Πανεπιστήμια και ευκαιρίες εργασίας σε μεγάλες εταιρείες Πληροφορικής.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι η φετινή δεν ήταν η μοναδική επιτυχία για την Ελλάδα, αφού το 2011 ο 15χρονος, τότε, Γεώργιος Τρύφωνας είχε καταλάβει την 5η θέση.

Η Knowledge Dynamics Academy εξέφρασε την ικανοποίησή της για την μεγάλη επιτυχία του Έλληνα μαθητή της και ανακοίνωσε ότι θα παράσχει υποτροφίες σε δυο απόδημους μαθητές - φοιτητές, ηλικίας από 13-22 ετών, προκειμένου να τους προετοιμάσει για τον επόμενο διαγωνισμό.  Κριτήριο επιλογής φυσικά θα αποτελέσουν οι ικανότητες των υποψηφίων στην Πληροφορική και τις νέες τεχνολογίες.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με το σύστημα e-class, υπό την επιτήρηση του Διευθυντή Σπουδών Αλέξη Γεωργαντίδη.

Media