Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Η χριστουγεννιάτικη γιορτή του Αγίου Δημητρίου Αστόρια

Περισσότερα από 500 άτομα, μεταξύ των οποίων γονείς, συγγενείς και φίλοι των παιδιών, έδωσαν τον παρόν στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Ελληνικού Ημερησίου Σχολείου Αγίου Δημητρίου της Αστόρια.

Σαλπίζοντες άγγελοι, παρέα με τους Τρείς Μάγους και τους ταπεινούς βοσκούς, συντρόφευαν την Παρθένο, τον Ιωσήφ και το Θείο βρέφος, μέσα σ' ένα πανηγυρικό κλίμα υπό τους της μουσικής των χορωδιών, συνέθεσαν το σκηνικό της γιορτής, με τους περισσότερους από 200 μαθητές που συμμετείχαν να καταχειροκροτούνται.

Η εκδήλωση προκάλεσε την συγκίνηση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο τόσο των μαθητών, όσο και των δασκάλων και των γονέων.

«Παρακολουθήσαμε μια θαυμάσια παράσταση της Γεννήσεως του Χριστού. Χρησιμοποιήθηκε η αυθεντική γλώσσα του Ευαγγελίου στην εξαγγελία της Γεννήσεως, ενώ κι ενδυματολογικά έγινε σπουδαία δουλειά. Συγχαρητήρια στους γονείς και τα παιδιά, αλλά και την κοινότητα η οποία διατηρεί ένα υπέροχο σχολείο που έχει μεγάλες επιτυχίες», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος είπε πως τα παιδιά θα πρέπει να πάρουν... δέκα με τόνο.

Media