Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Τι συμβαίνει με την Μυρτώ - Πώς απαντούν οι "Φίλοι της Μυρτώς" στις κατηγορίες

Την δική του απάντηση σε όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ώρες έδωσε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος "Φίλοι της Μυρτώς", από τον οποίο και ξεκίνησε η προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για τις ανάγκες της άτυχης κοπέλας.  

Στην ανακοίνωσή τους, οι Φίλοι της Μυρτώς απαντούν στον συντάκτη του άρθρου της ηλεκτρονικής εφημερίδας "Πρωινή", κάνοντας λόγο για δημοσίευμα το οποίο περιλαμβάνει "λάθη, ψεύδη και παραλείψεις", διαβεβαιώνοντας όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια ότι τα χρήματα θα διατεθούν στο σύνολό τους για την Μυρτώ και για κανέναν άλλον σκοπό, τηρώντας όμως τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

"Σας διαβεβαιώνουμε ότι το 100% των χρημάτων που δόθηκαν για την
Μυρτώ, τα οποία βρίσκονται σε ειδικό λογαριασμό, θα διατεθούν, όπως αναφέρθηκε, από το νομικό εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας στην μητέρα της Μυρτώς, Μαρία Κοτρώτσου, και τον δικηγόρο της, Emmet Finnoche. Η Ομοσπονδία της Βοστώνης, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με 30 χρόνια Ιστορίας, θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την εκταμίευση των χρημάτων.", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

"Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΠΑΣ ΗΤΑΝ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗΣ"

Στην συνέχεια, οι "Φίλοι της Μυρτώς" απαντάνε και στον ισχυρισμό του συντάκτη πως τα έξοδα της πρόσφατης εγχείρησης καλύφθηκαν από την γνωστή ομογενή φιλάνθρωπο, κ. Παπάς.  Δηλώνουν πως "τα έξοδα της
πρόσφατης εγχείρησης, στην οποία υπεβλήθη η Μυρτώ, δεν καλύφθηκαν από την, αγαπητή σε όλους μας, ομογενή φιλάνθρωπο που παρουσιάζει το άρθρο", αναφέροντας πως τα έξοδα θα πληρωθούν από την Ομοσπονδία, όταν το νοσοκομείο εκδόσει το σχετικό τιμολόγιο, κάτι που συμβαίνει 4-5 εβδομάδες μετά την αναχώρηση του ασθενούς.  

Τι έχει συμβεί με το εν λόγω θέμα όμως και πώς ενεπλάκη το όνομα της κ. Παπάς;  Το New Greek TV επικοινώνησε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, οι οποίοι απάντησαν πως η εν λόγω ομογενής δέχτηκε να μεσολαβήσει ως εγγυήτρια, προκειμένου το Spaulding να δώσει το "πράσινο φως" για την πραγματοποίηση της εγχείρησης.  Κάτι που σημαίνει ότι τα έξοδα της εγχείρησης δεν έχουν πληρωθεί, αλλά πως το νοσοκομείο ζήτησε κάποιον εγγυούχο προκειμένου να διασφαλίσει τα χρήματά του.  Σε περίπτωση που η Ομοσπονδία δεν τηρήσει τον λόγο της - κάτι που, ασφαλώς, θα επιφέρει και νομικές συνέπειες - τότε και μόνο τότε η κ. Παπάς θα αναγκαζόταν να καταβάλει το χρηματικό ποσό της εγχείρησης, που ήταν μειωμένο.

"ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ"

Οι "Φίλοι της Μυρτώς" αναφέρουν ακόμα ότι περιμένουν το σχετικό τιμολόγιο προκειμένου να καλύψουν και τα έξοδα αγοράς του ειδικού μηχανήματος, το οποίο και θα βοηθήσει την Μυρτώ να επικοινωνήσει με το περιβάλλον.

Σύμφωνα με πηγές από την Ομοσπονδία, η αγορά του εν λόγω μηχανήματος είναι, ούτως ή άλλως, χρονοβόρα, καθώς θα πρέπει αρχικά να δοκιμαστεί στον ασθενή και στην συνέχεια να προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες ανάγκες του, όπως, για παράδειγμα, η μητρική του γλώσσα.  Στην συνέχεια, βάσει της ίδιας πηγής, απαιτείται μια διαδικασία που χρειάζεται κάποιους μήνες.  Κάτι που σημαίνει ότι η Μυρτώ, η οποία θα πάρει εξιτήριο από το Spaulding τις επόμενες ημέρες, δεν θα έφευγε από την Βοστώνη έχοντας μαζί της το μηχάνημα που, εφόσον αγοραστεί, θα σταλεί αργότερα.

"ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ"

Κλείνοντας, οι "Φίλοι της Μυρτώς", αφού εκφράζουν τον προβληματισμό τους για τον αρνητικό αντίκτυπο του δημοσιεύματος, δεν παραλείπουν να σταθούν στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε για την Μυρτώ και την επιτυχία που είχε.  Τέλος, αναγνωρίζουν ότι "το κοινό έχει ερωτήματα", ξεκαθαρίζοντας με σιγουριά όμως πως όλα "σε βάθος χρόνου θα απαντηθούν".

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ

Σε ό,τι αφορά στο εν γένει θέμα που δημιουργήθηκε, από πλευράς της Ομοσπονδίας επισημαίνεται ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμοι.  Κάτι που σημαίνει ότι τα χρήματα θα διατεθούν για τις ιατρικές ανάγκες της Μυρτώς, όμως αυτό θα γίνει κατόπιν προσκόμισης των απαραίτητων παραστατικών, ούτως ώστε να είναι σίγουρο ότι τα χρήματα θα διατεθούν για τον σκοπό για τον οποίο συγκεντρώθηκαν.  Δηλαδή θα είναι άμεσα διαθέσιμα, αλλά με βάση τις αποδεδειγμένες ιατρικές ανάγκες της άτυχης Μυρτώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου "Φίλοι της Μυρτώς":

Αγαπητοί φίλοι,

τον τελευταίο μήνα, είδαμε τα μέλη της κοινότητάς μας να ενώνουν τις
δυνάμεις τους για έναν πολύ καλό και αξιόλογοσκοπό: Να βοηθήσουμε την Μυρτώ, η οποία υπήρξε θύμα μας βάρβαρης επίθεσης. Ενθουσιαστήκαμε από την συμπαράσταση όλων στον αγώνα μας, και είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για το γεγονός ότι, τα χρήματα που συγκεντρώσαμε, θα χρησιμοποιηθούν απευθείας για την κάλυψη των νοσηλείων της Μυρτώς.

Όπως ενδεχομένως θα γνωρίζετε από την επίσκεψή σας στην σελίδα μας στο youcaring, η συγκέντρωση των χρημάτων, όπως είχε προαναγγελθεί, ολοκληρώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Σας ευχαριστούμε όλους για την γενναιοδωρία και την συμπαράστασή σας.

Πρόσφατα, όμως, υπήρξε ένα δημοσίευμα από ελληνοαμερικανικό μέσο, που αναπαρήχθη στην συνέχεια από διάφορα άλλα ΜΜΕ, το οποίο ήταν γεμάτο ανακρίβειες, ψεύδη και παραλείψεις. Για όσους δεν το διάβασαν, θα αναφέρουμε ότι ο συντάκτης του άρθρου προσπάθησε να σκορπίσει αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις τις δικές μας, την υπόληψη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Βοστώνης αλλα και τον τρόπο εκταμίευσης του ποσού που συγκεντρώθηκε.

Παρότι δεν έχουμε σκοπό να αναφερθούμε σε όλα τα ψεύδη που περιλαμβάνει το δημοσίευμα, θα τονίσουμε, κατ' αρχήν, ότι τα έξοδα της πρόσφατης εγχείρησης, στην οποία υπεβλήθη η Μυρτώ, δεν καλύφθηκαν από την, αγαπητή σε όλους μας, ομογενή φιλάνθρωπο που επικαλείται το άρθρο.

Αν και δεν έχουμε την δυνατότητα να αναφερθούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, σας διαβεβαιώνουμε ότι, όταν εκδοθεί το τιμολόγιο πληρωμής από πλευράς του νοσοκομείου, η εγχείρηση θα πληρωθεί από την Ομοσπονδία, με χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί στον σχετικό λογαριασμό. Μας έχουν ενημερώσει ότι ο λογαριασμός θα εκδοθεί 4-5 εβδομάδες αφού πάρει το εξιτήριο ο ασθενής.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι το 100% του χρηματικού ποσού που συγκεντρώθηκε για την Μυρτώ, το οποίο βρίσκεται σε ειδικό λογαριασμό,θα εκταμιευθεί κατά τον τρόπο που υπέδειξε ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας στην μητέρα της Μυρτώς, κ. Μαρία Κοτρώτσου, και τον δικηγόρο της, κ. Emmet Finnoche.

Η Ομοσπονδία της Βοστώνης, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με 30 χρόνια Ιστορίας, θα προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την εκταμίευση των χρημάτων. Άλλωστε, υπάρχει μια νόμιμη διαδικασία, η οποία θα ακολουθηθεί κατά γράμμα, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε μη ενδεδειγμένη διαχείριση του ποσού.

Παράλληλα, όπως είχε προαναγγελθεί κατά την διάρκεια της φιλανθρωπικής εκστρατείας, το 100% των χρημάτων θα διατεθεί για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών της Μυρτώς. Σε ό,τι αφορά δε στο μηχάνημα Tobii, αναμένουμε, και σε αυτήν την περίπτωση, το σχετικό παραστατικό από το νοσοκομείο.

Αν και αντιμετωπίζουμε προβλήματα από το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε το προαναφερόμενο άρθρο, δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την σημαντική προσπάθεια που έγινε για την Μυρτώ, όπως επίσης και την επιτυχία που σημείωσε. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι δημοσιεύει ο καθένας, τι λέει ο κόσμος αλλά και τι προσδοκίες έχουν ορισμένοι για το ποσό που συγκέντρωσε η Ομοσπονδία. Όμως, σεβόμαστε ότι το κοινό έχει ερωτήματα, και είμαστε σίγουροι ότι, σε βάθος χρόνου, τα πάντα θα απαντηθούν.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Ομοσπονδία θα διαχειριστεί σωστά το σύνολο των χρημάτων - που προσέφεραν όλοι μέσα από την καρδιά τους - και πως, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα παρέχει τον απαραίτητο οικονομικό απολογισμό.

Για μια ακόμη φορά, σας ευχαριστούμε για την γενναιοδωρία σας και σας
ευχόμαστε καλή χρονιά

Φίλοι της Μυρτώς