Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Β. Πάπας: "Δεν πληρώσαμε για την Μυρτώ - Εγγυηθήκαμε για το χειρουργείο"

Ξεκαθαρίζει η εικόνα σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε με τα χρήματα της δωρεάς για την 17χρονη Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, αφού η ομογενής φιλάνθρωπος, Β. Πάπας, η οποία φερόταν να είχε πληρώσει για την πρόσφατη εγχείρηση - παρά το γεγονός ότι συγκεντρωνόταν χρηματικό ποσό - διέψευσε ότι τακτοποίησε τα έξοδα της χειρουργικής επέμβασης.

Ειδικότερα, η κ. Πάπας, σε δήλωση που δημοσιεύθηκε στον "Εθνικό Κήρυκα" ανέφερε πως το Ταμείο Καρδιοπαθών Παιδιών, του οποίου ηγείται, μπήκε ως εγγυητής, ούτως ώστε να δοθεί από πλευράς του νοσηλευτικού ιδρύματος το "πράσινο φως" και να μπει η Μυρτώ στο χειρουργείο.  

"Δεν πληρώσαμε για την εγχείρηση, η Ομοσπονδία θα πληρώσει", τονίζει η γνωστή ομογενής, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία του New Greek TV, που είχε δημοσιεύσει πως ο ρόλος της κ. Πάπας είχε εγγυητικό χαρακτήρα και ότι η εξόφληση του κόστους της εγχείρησης παραμένει υποχρέωση της Ομοσπονδίας, από την στιγμή που θα εκδοθεί και θα παραδοθεί το παραστατικό.

Πλέον, αναμένεται ο τελικός οικονομικός απολογισμός της φιλανθρωπικής εκστρατείας, ο οποίος και αποτελεί το βασικό θέμα συζήτησης στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας την προσεχή Τετάρτη.  Όλα αυτά, εν μέσω μιας πολύπλευρης αντιπαράθεσης, η οποία έχει "δηλητηριάσει" το θερμό κλίμα υπό το οποίο ξεκίνησε η προσπάθεια, καθώς, εκτός των άλλων, διατάραξε και την σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των διοικούντων και της οικογένειας της Μυρτώς.   

Παρόλα αυτά, από τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα και τις τοποθετήσεις των καθ' ύλην αρμοδίων, αντικρούονται πλήρως οι διαρροές για "σκοτεινά σημεία" στην διαχείριση των χρημάτων, ιδίως μετά την τοποθέτηση της κ. Πάπας.  Αντίθετα, το μεγάλο "αγκάθι" παραμένει η διάσταση απόψεων μεταξύ οικογένειας και Ομοσπονδίας για την ευελιξία στον τρόπο εκταμίευσης του ποσού, για την οποία τονίζεται ότι υπάρχουν τυπικές διαδικασίες που επιβάλονται από την κείμενη νομοθεσία.