Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Η SkyGreece θα συνδέσει και πάλι απευθείας Αθήνα - Νέα Υόρκη

Μια νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από ομογενείς, ετοιμάζεται να ξεκινήσει απευθείας πτήσεις από και προς τη Νέα Υόρκη και άλλα αεροδρόμια της Αμερικής και του Καναδά, καλύπτοντας το κενό που άφησε η Ολυμπιακή Αεροπορία για το 2009.

Ο λόγος για την SKY GREECE, η οποία αναμένεται να μπει στην καθημερινότητα της ομογένειας από τον προσεχή Μάιο, με αρκετές πτήσεις την εβδομάδα.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, πατέρας Νικόλαος Αλεξανδρής, μίλησε στο New Greek TV και κάλεσε τους Έλληνες να στηρίξουν τη νέα αυτή προσπάθεια.

"H SkyGreece είναι μια ελληνική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε από Έλληνες ομογενείς.  Άρα, γνωρίζουμε τι θέλει να έχει η ομογένεια στο αεροπλάνο.  Ήρθαμε για να καλύψουμε το κενό της Ολυμπιακής μας, καθώς, από το 2009 και μετά η ομογένεια έμεινε ορφανή", εξήγησε ο π. Νικόλαος, ο οποίος είναι και πρόεδρος της SKYGREECE.

"Θα συνδέσουμε απευθείας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη καθ' όλη την διάρκεια της χρονιάς", αναφέρει ο π. Νικόλαος, για να τονίσει πως "θα έχουμε πέντε πτήσεις την εβδομάδα την θερινή περίοδο και δυο την χειμερινή.  Επίσης, θα έχουμε τρεις πτήσεις την εβδομάδα για Μόντρεαλ και Τορόντο, ενώ στα άμεσα σχέδιά μας είναι η επέκταση των πτήσεων σε Σικάγο και Αφρική".

Σε ό,τι αφορά στην έναρξη των πτήσεων, ο π. Νικόλαος προβλέπει ότι θα ξεκινήσουν τον προσεχή Μάιο, και καλεί τους ομογενείς να μην βιαστούν να κλείσουν εισιτήρια για το καλοκαιρινό τους ταξίδι για Ελλάδα, προαναγγέλοντας συμφέρουσες προσφορές.

"Οι τιμές μας θα είναι πολύ καλύτερες από τις υπάρχουσες εταιρείες και θα βγούμε με καλά πακέτα.", ανέφερε χαρακτηριστικά, για να δώσει βάση, στην συνέχεια, στην ελληνικότητα της εταιρείας και των υπηρεσιών.

"Προχωρούμε σε προσλήψεις 450 ατόμων, ελληνικής καταγωγής, με εμπειρία, κατά κύριο λόγο, από την Ολυμπιακή Αεροπορία.  Έχουμε τρεις παλιούς πιλότους της Ολυμπιακής με 18.000 πτήσεις ο καθένας, ενώ ο επιβάτης θα έχει την δυνατότητα να διαβάζει ελληνική εφημερίδα και να ακούει ελληνική μουσική.  Σε ένα κανάλι, μάλιστα, θα έχουμε και ελληνικούς ψαλμούς".

Παρά το γεγονός ότι άσκησε, με ιδιαίτερη επιτυχία, τα ιερατικά του καθήκοντα στο Τορόντο, ο πατέρας Νικόλαος Αλεξανδρής έχει αποδειχθεί πολυπράγμων και ιδιαίτερα ανήσυχο πνεύμα.  Έχει άμεση σχέση με το αντικείμενο της SKYGREECE, καθώς έχει εκπαιδευτεί στον χειρισμό αεροσκαφών, στη διοίκηση αεροπορικών εταιρειών, στην ευρωπαϊκή αεροπορική νομοθεσία, ενώ έχει ολοκληρώσει και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία και την Κοινωνιολογία. Παράλληλα, είναι ο μοναδικός Έλληνας που αποτέλεσε στέλεχος της Διοίκησης του αεροδρομίου του Τορόντο.

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης στο New Greek TV.

Media