Log in
A+ A A-

Μια ελληνίδα στις 50 πιο επιτυχημένες γυναίκες της Αυστραλίας

Στην λίστα των 50 πιο επιτυχημένων γυναικών της Αυστραλίας περιλαμβάνεται μια 29χρονη Ελληνίδα, η οποία μετανάστευσε πριν από πέντε χρόνια και κατάφερε να ξεδιπλώσει τις ιδέες και το ταλέντο της με τον καλυτερο δυνατό τρόπο.

Πρόκειται για την Δήμητρα Μαρκογιαννάκη, η οποία έχει καταγωγή από την Κρήτη και τα Καλάβρυτα.  Αφού εισήχθη στην σχολή Αγγλικής Φιλολογίας και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην Ελλάδα, αποφάσισε να φύγει για την μακρινή Μελβούρνη, προκειμένου να κάνει το μεταπτυχιακό της στο Global Media Communication.

Πρώτος της σταθμός ήταν η εφημερίδα "Νέος Κόσμος", όμως, όπως αποδείχθηκε, είχε πολλές άλλες ιδέες στο μυαλό της.  Έτσι, ένωσε τις δυνάμεις της με άλλους τρεις νέους ανθρώπους και ίδρυσαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα weteachme.

Αρχικά, ξεκίνησε ως ένας ιστότοπος που περιελάμβανε όσους δίδασκαν φροντιστηριακά μαθήματα.  Όμως, αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε πολύ γρήγορα, φτάνοντας στο σημείο σήμερα να είναι η αγαπημένη σελίδα κάθε νέου επιχειρηματία, αφού, ουσιαστικά, αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου και ηλεκτρονικής υποστήριξης σε κάθε νέο εγχείρημα.

Στην σχετική λίστα, την οποία επιλέγει το περιοδικό Shoestring Startups, περιλαμβάνονται γυναίκες κάτω των 50 ετών.  Εκτός από την κ. Μαρκογιαννάκη, υπάρχει κια μια ακόμη Ελληνίδα, η Έμμα Πέτρουλα, η οποία επίσης έχει επιδείξει αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα.