Log in
A+ A A-

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι Eλληνοαμερικανοί

Έξι Ελληνοαμερικανοί περιλαμβάνονται στην λίστα των 400 πλουσιότερων Αμερικανών, σύμφωνα με το Forbes. Όλοι τους είναι αυτοδημιούργητοι και έχουν περιουσία η οποία ξεκινάει από το 1,3 έως τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ειδικότερα, πρόκειται για τους παρακάτω:

 John Paul Dejoria: Ο δεύτερος γιος ενός Ιταλού και μιας Ελληνίδας, που μετακόμισαν στην Αμερική για μια καλύτερη ζωή. Ο DeJoria είναι στην 110η θέση, διαθέτοντας περιουσία 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όντας, σύμφωνα με το Forbes, ο πλουσιότερος ομογενής στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο, ο DeJoria πέρασε από δύσκολες καταστάσεις, αφού υπήρξε ακόμη και μέλος συμμορίας. Άφησε το παρελθόν πίσω του και εντάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό. Αργότερα, ασχολήθηκε με τον τομέα της περιποίησης μαλλιών και, αν και απολύθηκε από την πρώτη του δουλειά, επέμεινε και ίδρυσε την δική του επιτυχημένη εταιρεία.


 Jim Davis: Πρόκειται για τον πρόεδρο της εταιρείας υποδημάτων New Balance. Ο Davis, γιος Ελλήνων μεταναστών, αγόρασε μια εταιρεία με έξι, μόλις, υπαλλήλους και την μετέτρεψε σε παγκόσμιο κολοσσό, που απασχολεί σήμερα 4000 άτομα. Βρίσκεται στην 161η θέση της λίστας και είναι ο δεύτερος πλουσιότερος Ελληνοαμερικανός.


 John Catsimatidis: Ο γνωστός επιχειρηματίας, που βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω της πρόσφατης υποψηφιότητάς του για την Δημαρχία της Νέας Υόρκης, μοιράζεται την 161η θέσβη με τον Jim Davis, διαθέτοντας περιουσία 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Catsimatidis είναι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ Gristedes, ενώ εμπλέκεται και σε άλλες επιχειρήσεις.


 George Argyros: Διαθέτει περιουσία 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καταλαμβάνει την 260η θέση στην σχετική λίστα. Ο Αργυρός υπήρξε πρέσβης της Αμερικής στην Ισπανία, υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους του Νεότερου. Έχει να επιδείξει επιχειρηματική δραστηριότητα στις επενδύσεις και τον χώρο των ακινήτων.


 Michael Jaharis: Βρίσκεται στην 273η θέση, με περιουσία 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κάτοχος διδακτορικού, ο Jaharis είναι ιδιοκτήτης φαρμακευτικών εταρειών.


 Dean Metropoulos: Στην 386η του Forbes βρίσκεται ο Dean Metropoulos, ένας επιχειρηματίας από το Connecticut, με την χρηματιστηριακή εταιρεία Metropoulos & Co.


Πλουσιότερος άνθρωπος στην Αμερική παραμένει ο Bill Gates, με περιουσία 72 δισεκατομμύρια δολάρια.