Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Ομογενείς δώρισαν ποδοφαιρικό γήπεδο στην Ήπειρο

Η χρηματοδότηση της κατασκευής ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου ήταν το δώρο των ομογενών αδελφών Βάιλα στην κοινότητα της Καστάνιανης Ηπείρου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την μνήμη της μητέρας τους, που καταγόταν από το χωριό.

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο "Παναγιώτα Νταρίλη" εγκαινιάστηκε με κάθε επισημότητα τον περασμένο Αύγουστο, δίνοντας την δυνατότητα στην περιοχή να αποκτήσει ένα "σημείο αναφοράς", το οποίο, εκτός από έναν υπερπολύτιμο ελεύθερο χώρο άθλησης, θα αξιοποιηθεί και ως πολιτιστικό κέντρο, ιδίως κατά την διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού.

Το ποδοσφαιρικό γήπεδο εγκαινιάστηκε στις 12 Αυγούστου παρουσία, μεταξύ άλλων, του Δήμαρχου Ανδρέα Παπασπύρου. Την τελετή των εγκαινίων ακολούθησε ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας των νέων της Καστάνιανης «Πελεκάνοι» και της ομάδας ΚΕ.Π.Α.Π.Α. της Κόνιτσας. Μάλιστα ο αγώνας κρίθηκε στα πέναλτι με νικήτρια την ομάδα των «Πελεκάνων» Καστάνιανης.

Η οικογένεια του Χρήστου Βάιλα και της Παναγιώτας Νταρίλη ήταν επταμελής, καθώς είχαν πεντε παιδιά: Τον Θανάση, τον Δημήτρη, το Νίκο, τον Γιάννη και τον Αλεξ. Επέστρεψαν στο χωριό της μητέρας τους και, εκτός από τα εγκαίνια του γηπέδου, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν ξανά συγγενείς και φίλους, αλλά και να διαπιστώσουν τα βήματα προόδου που έχει κάνει μέσα στις δεκαετίες η Καστανιανη.

Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία της εποχής, η Παναγιώτα Νταρίλη θεωρείτο "στόχος" κατά την διάρκεια του Εμφυλίου, με αποτέλεσμα να φύγει κρυφά για τις ΗΠΑ, όπου εργαζόταν ο σύζυγός της.