Log in
A+ A A-

Τσάμπιονς Λιγκ: Ηρωική εμφάνιση ΑΠΟΕΛ στην Βαρκελώνη - Όλα τα αποτελέσματα

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε το ΑΠΟΕΛ στο Καμπ Νου, που έχασε δύσκολα από την Μπαρτσελόνα (1-0) χάρη σε γκολ του Πικέ στο 28'.   Χορταστική η δεύτερη ημέρα των ομίλων.

 

 Δείτε όλα τα αποτελέσματα της δεύτερης ημέρας της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ όπως την κατέγραψε το Sport24:

Τσέλσι - Σάλκε 1-1

Σκόρερς: 11' Φάμπρεγκας / 62' Χούντελααρ
Γήπεδο: "Στάμφορντ Μπριτζ", Λονδίνο
Διαιτητής: Ίβαν Μπέμπεκ (Κροατία)
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας πέτυχε το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Τσέλσι και άνοιξε το σκορ στο 11', έχοντας πάρει την ασίστ από τον Εντέν Αζάρ, όμως νωρίτερα ο Ισπανός είχε κλέψει την μπάλα από τους Γερμανούς με φάουλ, το οποίο δεν έδωσε ο Κροάτης διαιτητής, Ίβαν Μπέμπεκ.

Η Τσέλσι έχανε ευκαιρίες και πλήρωσε την αδυναμία να τις μετατρέψει σε γκολ, καθώς μετά από λάθος του Φάμπρεγκας ο Ντρέξλερ έβγαλε με εξαιρετική προσπάθεια την Σάλκε στην αντεπίθεση, την οποία ο Χούντελααρ ολοκλήρωσε ιδανικά, νικώντας τον Κουρτουά με σουτ από το ύψος της περιοχής, κάνοντας το 1-1.

Ο Κλάας-Γιαν Χούντελααρ έφτασε έτσι τα 42 ευρωπαϊκά γκολ και έγινε ο δεύτερος Ολλανδός σκόρερ πίσω από τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Φιλίπε Λουίς, Μάτιτς, Φάμπρεγκας, Ραμίρες (67' Οσκάρ), Αζάρ, Ουίλιαν (74' Ρεμί), Ντρογκμπά (74' Ντιέγκο Κόστα).
ΣΑΛΚΕ: Φέρμαν, Χέγκερ, Αϊχάν, Νόιστεντερ, Φουχς, Αόγκο, ΚΠ Μπόατενγκ, Μάιερ (74' Τσουπό-Μοτίνγκ), Σαμ (78' Μπαρνέτα), Ντράξλερ (86' Ομπάσι), Χούντελααρ.

Μάριμπορ - Σπόρτινγκ 1-1

Σκόρερς: 92' Λούκα Ζάχοβιτς / 80' Νανί
Γήπεδο: "Λιούμπσι", Μάριμπορ
Διαιτητής: Κλεμέν Τουπρέν (Γαλλία)
Στο πρώτο ημίχρονο η Σπόρτινγκ είχε δοκάρι με τον Καρίγιο και εν συνεχεία η Μάριμπορ με τον Ραΐτσεβιτς, έχοντας επίσης 4-5 καλές στιγμές.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας της Λισαβόνας, ο Νανί, στην 6η του τελική προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει, λυτρώνοντας την ομάδα του στο 80ό λεπτό με εξαιρετικό αριστερό διαγώνιο σουτ από δεξιά, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό, καθώς στο 92' ο 19άχρονος γιος του Ζλάτκο Ζάχοβιτς, Λούκα, ισοφάρισε σε 1-1 στο ντεμπούτο του στην διοργάνωση!

ΜΑΡΙΜΠΟΡ: Γιάσμιν Χαντάνοβιτς, Στογιάνοβιτς, Ραΐτσεβιτς, Άργκους, Βίλερ, Μέρτελς, Φιλίποβιτς, Σάλαλιτς (58' Μπόχαρ), Βρσιτς (81' Λούκα Ζάχοβιτς), Ιμπραΐμι, Ταβάρες (84' Μεντί).
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Ρούι Πατρίσιο, Σέντρικ, Μαουρίσιο, Σαρ, Ζέφερσον, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Αντρέ Μαρτίνς (46' Ζοάο Μάριο), Αντριέν Σίλβα, Νανί, Καρίγιο (66' Κάρλος Μανέ), Σλιμανί (92' Φρέντι Μοντέρο).

Πόρτο - ΜΠΑΤΕ 6-0

Σκόρερς: 5', 32' και 57' Μπραχιμί, 37' Τζ. Μαρτίνες, 61' Αντριάν Λόπεθ, 76' Αμπουμπακάρ
Γήπεδο: "Ντραγκάο", Πόρτο
Διαιτητής: Μπας Νάιχαους (Ολλανδία)
Μόλις στο 5ο λεπτό η Πόρτο άνοιξε το σκορ στο "Ντραγκάο", με τον Γιασίν Μπραχιμί να μην συγχωρεί το λάθος του Τσέρνικ, με τον τερματοφύλακα της ΜΠΑΤΕ να του δίνει την μπάλα και τον Αλγερινό να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και με εξαιρετικό σουτ να τον νικά στην "κλειστή" γωνία για το 1-0.

Ασταμάτητος ο Μπραχιμί, καθώς 24άχρονος άσος στο 32' πέρασε από αριστερά όποιον βρέθηκε μπροστά του, ολοκλήρωσε την προσπάθειά του με εξαιρετικό σουτ και σκοράροντας για 2η φορά έκανε το 2-0 για "δράκους".

Να μην έβαζε γκολ ο Τζάκσον Μαρτίνες σε αυτό το ματς φάνταζε πολύ δύσκολο, έτσι στο 37' ο Κολομβιανός στράικερ έκανε το 3-0 με κεφαλιά-"οβίδα" στο πρώτο δοκάρι από σέντρα του Ντανίλο από δεξιά.

Ο Μπραχιμί στο 57' κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, το εκτέλεσε ο ίδιος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 4-0 και έτσι συμπλήρωσε το χατ-τρικ του, ενώ το 5-0 ήρθε στο 61' από τον Αντριάν Λόπεθ και το 6-0 στο 76' από τον Αμπουμπακάρ.

ΠΟΡΤΟ: Φαμπιάνο, Ντανίλο, Μάικον, Μάρτινς Ίντι, Αλέξ Σάντρο, Καζεμίρο, Έκτορ Ερέρα, Μπραχιμί, Κουαρέσμα, Αντριάν Λόπεθ, Τζάκσον Μαρτίνες.
ΜΠΑΤΕ: Τσέρνικ, Χάγκους, Πολιάκοβ, Φιλιπένκο, Μλαντένοβιτς, Λιχταρόβιτς, Ολεχνόβιτς, Βολόντκο, Γκορντέιτσουκ, Αλεκσίεβιτς, Ροντιόνοβ.

Μπιλμπάο - Σαχτάρ 0-0

Γήπεδο: "Σαν Μαμές", Μπιλμπάο
Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Ελλάδα)

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Ιραϊθόθ, Ντε Μάρκος, Γουρπέγκι, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγα, Ιτουράσπε, Ρίκο, Μπενιάτ, Μουνιαΐν, Ιμπάι Γκόμεθ, Αντούριθ.
ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Μάρσιο Αζεβέδο, Φερνάντο, Στεπανένκο, Αλέξ Τεϊσέιρα, Ντόουγκλας Κόστα, Τάισον, Λουίζ Αντριάνο.

Μπάγερν - Σίτι 1-0

Σκόρερ: 90' Τζερόμ Μπόατενγκ
Γήπεδο: "Fußball Arena München", Μόναχο
Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγιένκο (Ισπανία)
Σπουδαίο ματς στο Μόναχο, με πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες, κυρίως όμως για την Μπάγερν, την οποία σταματούσε ο Τζο Χαρτ.

Ο Άγγλος τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, αλλά στο 90' "λύγισε", καθώς ο Τζερόμ Μπόατενγκ άνοιξε το σκορ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα, όμως το σουτ κόντραρε λίγο στην πλάτη του Λεβαντόβσκι και η μπάλα πήρε λίγο ύψος.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Ραφίνια (84' Πισάρο), Τζερόμ Μπόατενγκ, Μπενατιά (85' Ντάντε), Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Λαμ, Αλάμπα, Τόμας Μίλερ (76' Ρόμπεν), Γκέτσε, Λεβαντόβσκι.
ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σανιά, Κομπανί, Ντεμιτσέλις, Κλισί, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Χεσούς Νάβας (88' Κολάροβ), Νασρί (58' Μίλνερ), Νταβίντ Σίλβα, Τζέκο (74' Αγκουέρο).

Ρόμα - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1

Σκόρερς: 7' Ιτούρμπε, 10' και 31' Ζερβινιό, 20' Μάικον, 50' αυτ. Ιγκνασέβιτς / 82' Μούσα
Γήπεδο: "Ολίμπικο", Ρώμη
Διαιτητής: Νταβίντ Φερνάντεθ Μπορμπαλάν (Ισπανία)
Το μεγάλο απόκτημα της Ρόμα, ο Χουάν Μανουέλ Ιτούρμπε, άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό για τους "τζαρορόσι", έπειτα από ασίστ του Ζερβινιό, με τους ρόλους να αντιστρέφονται στο 10' και τον Ιβοριανό να κάνει το 2-0 από πάσα του Αργεντινού.

Το τρίτο γκολ των Ρωμαίων ήταν... δώρο του Ίγκορ Ακινφέεβ, καθώς ο Μάικον μπήκε από δεξιά στην περιοχή και σούταρε, φάνταζε εύκολο το έργο του Ρώσου πορτιέρε, όμως δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του για το 3-0 στο 20'.

Στο 31' ο Ζερβινιό πέτυχε το δεύτερο τέρμα του στο ματς και έκανε το 4-0 με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια σε αντεπίθεση από αριστερά.

Από σέντρα του Βασίλη Τοροσίδη από αριστερά ο Σεργκέι Ιγκνασέβιτς προ του Φλορέντσι προσπάθησε να διώξει την μπάλα με κεφαλιά, αλλά πέτυχε αυτογκόλ και έκανε άθελά του το 5-0, ενώ στο 82' πέτυχε το γκολ της τιμής ο Μούσα, μειώνοντας για το τελικό 5-1.

ΡΟΜΑ: Ντε Σάνκτις, Μάικον, Αστόρι, Μανωλάς (77' Γιανγκά-Μπιβά), Τοροσίδης, Σεϊντού Κεϊτά, Πιάνιτς, Ναϊνγκολάν, Ζερβινιό (71' Λιάιτς), Ιτούρμπε (25' Φλορέντσι), Τότι.
ΤΣΣΚΑ: Ακινφέεβ, Μάριο Φερνάντες, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ναμπαμπκίν (46' Σενίκοβ), Νάτχο, Μιλάνοφ, Ερεμένκο (66' Παντσένκο), Τόσιτς (53' Εφρέμοβ), Μούσα, Ντουμπιά.

Μπαρτσελόνα - ΑΠΟΕΛ 1-0

Σκόρερ: 28' Πικέ
Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη
Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)
Το ΑΠΟΕΛ άντεξε 28 λεπτά στο "Καμπ Νόου", όταν την λύση για τους Καταλανούς έδωσε ο Ζεράρ Πικέ με κοντινή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Ούρκο Πάρντο, έπειτα από την εκτέλεση φάουλ του Λιονέλ Μέσι από δεξιά.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και στο δεύτερο ημίχρονο είχε μάλιστα κάποιες καλές στιγμές, με κορυφαίες αυτή του Τομάς Ντε Βινσέντι που κοντραρε το σουτ σε αμυντικό και αυτή του Γκουστάβο Μαντούκα που απέκρουσε το σουτ του ο Τερ Στέγκεν σε κόρνερ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Αντριάνο, Σαμπέρ, Τσάβι (61' Ινιέστα), Σέρτζι Ρομπέρτο (79' Ραφίνια), Ελ Χανταντί (69' Σάντρο Ραμίρεθ), Νεϊμάρ, Μέσι.
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μάριο Σέρζιο, Καρλάο, Ζοάο Γκιλιέρμε, Αντωνιάδης, Βινίσιους, Νούνο Μοράις, Τιάγκο Γκόμες (61' Μαντούκα), Αλωνεύτης, Ντε Βινσέντι (79' Χαραλαμπίδης), Σέρινταν (75' Τζεμπούρ).

Άγιαξ - Παρί Σεν-Ζερμέν 1-1

Σκόρερς: 74' Σένε / 14' Καβάνι
Γήπεδο: "Άμστερνταμ Αρένα", Άμστερνταμ
Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)
Η Παρί Σεν-Ζερμέν χρειάστηκε 14 λεπτά για να ανοίξει το σκορ στο Άμστερνταμ, με τον Έντινσον Καβάνι να κάνει το 0-1, έπειτα από κλέψιμο και γύρισμα του Λούκας Μόουρα, αλλά και απόκρουση του Σίλεσεν στο πρώτο πλασέ του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς.

Ο Δανός, Λάσε Σένε, κατάφερε στο 74' να απαντήσει για τον Αίαντα, κάνοντας το 1-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, με τον Σαλβατόρε Σίριγκου να έχει ευθύνη για το γκολ που δέχτηκε.

ΑΓΙΑΞ: Σίλεσεν, Φαν Ράιν, Φέλτμαν, Μόισαντερ, Μπόιλεσεν, Φίρχεφερ (46' Ζίμλινγκ), Κλάασεν, Σερέρο, Σένε (82' Μίλικ), Αντρέασεν, Σίγκθορσον (61' Ελ Γκχαζί).
ΠΑΡΙ ΣΖ: Σίριγκου, Φαν ντερ Βιλ, Νταβίντ Λουίζ, Μαρκίνιος, Μαξουέλ, Τιάγκο Μότα, Βεράτι (81' Παστόρε), Ματουιντί, Λούκας Μόουρα (81' Λαβέτσι), Καβάνι, Ιμπραχίμοβιτς.

Δείτε βίντεο με τα γκολ και άλλες αθλητικές ειδήσεις στο sport24