Log in
A+ A A-

Ευρωλίγκα: Παναθηναϊκός vs. Ζοτς

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της εβδομάδας είναι, πιθανότατα, για την Ευρωλίγκα, αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Φενέρμπαχτσε, αφού τα βλέμματα στρέφονται και στη νέα επιστροφή του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ.

Ο "Ζοτς", ο οποίος κάθισε στον πάγκο του "τριφυλλιού" για 13 ολόκληρα χρόνια, αποχωρώντας το καλοκαίρι του 2012, είχε κοουτσάρει την τουρκική ομάδα και πέρυσι, όταν γνώρισε την ήττα από τους "πράσινους" με 76-67. 

Τότε, ο Ομπράντοβιτς είχε τιμηθεί από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι του ζητούσαν, με κάθε τρόπο, να επιστρέψει κάποτε στους έξι φορές Πρωταθλητές Ευρώπης.  Μάλιστα, το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός θα ολοκλήρωνε την σεζόν με υπηρεσιακό προπονητή (Αλβέρτης) δημιούργησε και κάποια σενάρια, περισσότερο με την μορφή ευχολογίων και λιγότερο βάσει λογικής ή πληροφοριών.

Πλέον, όμως, ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή (Ιβάνοβιτς), ενώ κι ο "Ζοτς" φαίνεται πως δεν σκέφτεται προς το παρόν να εγκαταλείψει την Τουρκία, έχοντας μάλιστα απέναντί του τον κουμπάρο του, Ίβκοβιτς, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία της Εφές Πίλσεν.

Πάντως, από την τελευταία ομάδα που προπόνησε ο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό υπάρχουν μόλις δυο "επιζώντες", καθώς, πέρα από τους Δημήτρη Διαμαντίδη και Αντώνη Φώτση, κάποιοι είτε σταμάτησαν (Μπατίστ, Τσαρτσαρής), είτε έφυγαν για άλλες πολιτείες.