Log in
A+ A A-

ΠΑΟΚ: Τα "μηνύματα" της ήττας

Το ρόστερ του ΠΑΟΚ φαίνεται στην πράξη μικρό σε αριθμό παικτών, για να ανταπεξέλθει στον μεγάλο αριθμό αγώνων που έχει να δώσει φέτος ο "Δικέφαλος".

Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη έχει παίξει μέχρι στιγμής 17 ματς και, ήδη, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ αναγκάστηκε σε κάποια παιχνίδια να στερηθεί των υπηρεσιών σημαντικών παικτών του, λόγω τραυματισμών και κόπωσης. Κάτι που κόστισε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αφού, για παράδειγμα, οι Μακ και Ρατς φαντάζουν αναντικατάστατοι στον φετινό ΠΑΟΚ.

Η κούραση είναι φυσιολογική εξέλιξη για τον Δικέφαλο, αν σκεφτεί κανείς ότι μέχρι στιγμής ο Αναστασιάδης βασίζεται σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για δέκα παίκτες που τραβούν, έως τώρα, το κουπί στο πρωτάθλημα και αποτελούν, ουσιαστικά, τον κορμό του ΠΑΟΚ.

Πάμε, όμως, να δούμε συγκεκριμένα με αριθμούς ποιοι είναι οι πιο επιβαρυμένοι ποδοσφαιριστές, αλλά και ποιοι, παρόλο, που το καλοκαίρι θεωρούνταν ότι μπορούν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο, έως τώρα δεν έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες.

Ο Γλύκος, λοιπόν, είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής μετρώντας 850, ο Μιγκέλ Βίτορ είναι δεύτερος με 738, ο Κάτσε τρίτος με 731, ο Τζιόλης τέταρτος με 726, ο Τζανδάρης πέμπτος με 707, ο Μακ έκτος με 680, ο Κατσικάς έβδομος με 617, ο Σαλπιγγίδης όγδοος με 609, ο Ρατς ένατος με 604 και ο Αθανασιάδης δέκατος με 591.

Αυτοί είναι και οι πιο κουρασμένοι ποδοσφαιριστές την τρέχουσα σεζόν. Οι επόμενοι είναι αρκετά πιο πίσω σε λεπτά συμμετοχής, δείγμα του ότι ο ΠΑΟΚ φέτος ποντάρει πολλά σε αυτούς τους δέκα και το κενό τους μοιάζει δυσαναπλήρωτο. Ακόμη, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δύο από τα "βαριά χαρτιά" του ΠΑΟΚ οι Μαντούρο και Μάρτενς, έχουν γράψει, μέχρι στιγμής, μαζί, 209 λεπτά συμμετοχής στην φετινή Super League.

Η επόμενη μέρα

Είναι δεδομένο ότι η διακοπή του πρωταθλήματος λόγω Εθνικών ομάδων θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον ΠΑΟΚ. Οι κομβικοί παίκτες που ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς θα έχουν στην διάθεσή τους τον χρόνο που χρειάζονται για να αναρρώσουν πλήρως και να τεθούν ξανά στην διάθεση του Αναστασιάδη.

Αλλωστε, σίγουρα, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θα τους χρειαστεί, ενώ, ταυτόχρονα, θα πρέπει να προσέξει πως θα διαχειριστεί γενικώς το ρόστερ του Δικεφάλου, γιατί ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να δώσει μετά την διακοπή εννιά παιχνίδια μέσα 28 μέρες!

Θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Αστέρα Τρίπολης, την Ντιναμό Μινσκ, τον Πανθρακικό, τον Ολυμπιακό, την Ξάνθη, την Γκινγκάμπ, την Κέρκυρα, τα Γιάννινα και τον Λεβαδειακό, μέχρι την διακοπή για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αρα, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ποδοσφαιριστές όπως ο Σαλπιγγίδης και ο Ρατς, που είναι οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, θα πρέπει σε κάποια ματς να προφυλαχθούν, προκειμένου να είναι παρόντες όταν πραγματικά χρειάζεται. Παράλληλα, κρίνεται απαραίτητο να ενεργοποιηθούν παίκτες όπως ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που μπορεί να αγωνιστεί δεξιά τόσο ως μπακ, όσο και ως εξτρέμ, αλλά και να πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι Μαντούρο και Μάρτενς, οι οποίοι έστω και για κάποια λεπτά μπορούν να δώσουν ανάσες σε συμπαίκτες του και ποιότητα στο παιχνίδι του Δικεφάλου, ώστε να μπορέσει ο ΠΑΟΚ να αντέξει στον νέο Γολγοθά που τον περιμένει.

Φάκελος μεταγραφές

Από την στιγμή που και ο Αναστασιάδης παραδέχθηκε ότι παίκτες όπως ο Κουλούρης, ο Σαββίδης, ο Πόζογλου και Δεληγιαννίδης δεν μπορούν, ακόμη, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της πρώτης ομάδας, αλλά και που από την στιγμή που αποδεικνύεται ότι οι Μαντούρο και Μάρτενς δεν μπορούν να βγάλουν συνεχόμενα 90λεπτα, τότε εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική ανάγκη να αποκτηθούν, τουλάχιστον, τρεις ποδοσφαιριστές που θα δώσουν άμεσα λύσεις, τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στον χώρο που κινούνται οι χαφ και οι εξτρέμ.

Sport24