Log in
A+ A A-

Ευρωλίγκα: Και τώρα... τρέχει

Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του ο Παναθηναϊκός, ο οποίος, μετά την αναπάντεχη ήττα από την Άλμπα στο ΟΑΚΑ με 68-66, καλείται να νικήσει τον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι για να διασφαλίσει την πρόκρισή του στους "8" των πλέι-οφ της Ευρωλίγκα.

Πάντως, παρά τις αναιμικές εμφανίσεις του στον δεύτερο γύρο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διατηρήσει ένα σημαντικό πλεονέοκτημα: Αυτό των ισοβαθμιών, αφού το +7 κόντρα στην Μακάμπι (ΟΑΚΑ) και το +6 κόντρα στην Άλμπα (Βερολίνο) δεν ανατράπηκαν, με αποτέλεσμα, σε οποιαδήποτε περίπτωση ισοβαθμίας, κα καταλαμβάνει την τέταρτη θέση και να περνάει στα πλέι-οφ.

Μοναδική πιθανότητα αποκλεισμού για τους "πράσινους" την επόμενη εβδομάδα είναι μια ήττα στο Βελιγράδι σε συνδυασμό με νίκη της Άλμπα επί της Μακάμπι.  Αντίθετα, αν οι Ισραηλινοί επικρατήσουν των Γερμανών, τότε αυτομάτως τους αποκλείουν και περνούν ως τρίτοι.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Ιβάνοβιτς εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι - χάρη και στη νίκη κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ - όμως ο "εχθρικός" Ερυθρός Αστέρας αναμένεται να επιδιώξει να του κάνει την ζημιά.