Log in
A+ A A-

Παναθηναϊκός: Αντικανονική η μεταβίβαση μετοχών - Δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό

Με πρόστιμο έως και 50.000 ευρώ κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός, μετά την απόφαση της Ε.Ε.Α. να κάνει δεκτή την καταγγελία του Ολυμπιακού και να κρίνει εικονική την μεταβίβαση των μετοχών από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στον Μάνο Παπαδόπουλο.

Αρχικά λοιπόν τα έξι μέλη της ΕΕΑ με ψήφους 4-2 αποφάσισαν την ανάκληση της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός.  Στην συνέχεια, έγινε νέα ψηφοφορία σχετικά με το άρθρο στο οποίο θα βασιστεί το σκεπτικό της απόφασης.  Σε αυτήν την περίπτωση, τα πράγματα κύλησαν καλύτερα για τους "πράσινους", καθώς με αντίστοιχη πλειοψηφία (4-2) αποφασίστηκε η διαδικασία να στηριχθεί στο άρθρο 77 του αθλητικού νόμου, το οποίο και δεν προβλέπει ποινή υποβιβασμού.  Αντίθετα, οι κ.κ. Μαρούπα και Περάκης πρότειναν πειθαρχικό έλεγχο των Κυπελλούχων Ελλάδος βάσει του άρθρου 69, με τον υποβιβασμό μεταξύ των προβλεπομένων ποινών, κάτι που όμως τελικά δεν πέρασε.

Την άποψή του πως δεν αποτελεί πρόβλημα για την ΚΑΕ Παναθηναϊκός η επιστροφή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου σε αυτήν, μετά την απόφαση της ΕΕΑ, εξέφρασε νωρίτερα ο νομικός σύμβουλος των «πρασίνων», Τάκης Μπαλτάκος.

Πλέον ο κ. Γιαννακόπουλος έχει δυο επιλογές, εφόσον η απόφαση τελεσιδικήσει: Είτε να τηρήσει την απαγόρευση εισόδου στους αθλητικούς χώρους ως εν ενεργεία παράγοντας πλέον, είτε να προχωρήσει σε εκ νέου μεταβίβαση των μετοχών με τρόπο πειθαρχικά ανυπέρβλητο, ούτως ώστε να συνεχίσει στο ίδιο καθεστώς των τελευταίων μηνών.

Πάντως, οι "πράσινοι" σκοπεύουν να εφεσιβάλουν την απόφαση.