Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
Log in
A+ A A-

Euroleague: Κόντρα...κουμπάρων στον τελικό

  • Written by 

Ένας τελικός με πολλές ιδιαιτερότητες θα γράψει τον επίλογο της φετινής Ευρωλίγκας, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αντιμετωπίζει την Φενέρμπαχτσε, καθώς οι δυο ομάδες επικράτησαν των Λοκομοτίβ Κουμπάν και Λαμποράλ Κούτσα, αντίστοιχα.

Ασφαλώς, το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο είναι η... κόντρα τίτλου ανάμεσα στους επί 13 χρόνια συνεργάτες στον Παναθηναϊκό, Ζέλικο Ομπράντοβιτς (Φενέρμπαχτσε) και Δημήτρη Ιτούδη (ΤΣΣΚΑ), οι οποίοι, για πρώτη φορά σε έναν τελικό, θα έρθουν αντιμέτωποι με σκοπό να εξουδετερώσουν ο ένας τα ατού του άλλου και όχι να σχεδιάσουν μαζί το πλάνο της νίκης.

Οι δυο κουμπάροι είχαν βρεθεί αντίπαλοι και πέρυσι στο φάιναλ φορ, αλλά στον μικρό τελικό, με την ΤΣΣΚΑ να παίρνει μια άνευ σημασίας νίκη.

Στον πρώτο ημιτελικό, η ΤΣΣΚΑ προηγείτο συνεχώς της Λοκομοτίβ Κουμπάν, φτάνοντας στο τέλος στη νίκη με 88-81.  Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έμεινε πίσω στο σκορ από νωρίς ακόμη και με 15 πόντους (38-23) αλλά κατάφερε να διατηρήσει επαφή με το σκορ, χάρη στο πυρηνικό όπλο που ονομάζεται Ντιλέινι (26 πόντοι).  Στην αντίπερα όχθη, ένας Ντε Κολό από... άλλο πλανήτη (30 π.) δεν επέτρεψε να συμβεί στην ομάδα του η τραγωδία που επαναλαμβανόταν σαν... φάρσα τα προηγούμενα χρόνια, μιλώντας στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Ο δεύτερος ημιτελικός ήταν σαφώς πιο αμφίρροπος και, ενδεχομένως, ένας από τους συγκλονιστικότερους στην Ιστορία του φάιναλ φορ, με την Φενέρ να επικρατεί στην παράταση με 88-77 της Λαμποράλ Κούτσα.  Με 8 συνεχόμενους πόντους του εκπληκτικού Γιάννη Μπουρούση η Λαμποράλ πέρασε μπροστά στο φινάλε της 3ης περιόδου και κρατούσε το προβάδισμα μέχρι και 25 δευτερόλεπτα πριν την λήξη.  Παρόλα αυτά, ο Κώστας Σλούκας ισοφάρισε, οι Βάσκοι αστόχησαν στο τελευταίο σουτ και ο αγώνας πήγε στην παράταση, όπου οι Τούρκοι ήταν τελικά αυτοί που πανηγύρισαν την πρόκριση.