Log in
A+ A A-

Αλλάζει όνομα ο Internet Explorer ;

Προβληματίζει τους ιθύνοντες της Microsoft η κατακόρυφη πτώση της χρήσης του Internet Explorer, με αποτέλεσμα να εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο αλλαγής ονόματος, προκειμένου να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχει περάσει στους χρήστες του διαδικτύου.

O Internet Explorer ήταν ο πρώτος και για αρκετά χρόνια ο δημοφιλέστερος internet browser σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδίως μετά την εξαφάνιση του Netscape Navigator, ο οποίος είχε σχεδόν καταφέρει να του πάρει τα ηνία. Όμως, την μονοπωλιακή αυτήν τακτική, σε συνδυασμό με την κακή φήμη που απέκτησε για κακές επιδόσεις και κενά στον τομέα της ασφάλειας, την πλήρωσε ακριβά στο μέλλον, με τον Mozilla Firefox - αρχικά - και τον Google Chrome λίγο αργότερα να τον εκθρονίζουν και να τον καθιστούν ως το λιγότερο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο.

Πλέον, όπως αποκάλυψαν οι ίδιοι οι τεχνικοί της Microsoft, υπάρχει έντονα η σκέψη αλλαγής ονόματος του Internet Explorer, που θα οδηγήσει σε ένα ολικό rebranding, σε μια προσπάθεια να περάσει στην αντεπίθεση και να πάρει πίσω την πρωτοκαθεδρία στους web browsers.

"Είναι πολλές οι ιδέες που εξετάζουμε για το πώς μπορούμε να διαχωρίσουμε την θέση μας από τα αρνητικά στοιχεία τα οποία δεν χαρακτηρίζουν πλέον το προϊόν μας", τονίζουν χαρακτηριστικά, αποκαλύπτοντας ότι έχουν ασκηθεί πιέσεις από το ίδιο το κοινό προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πάντως, η Microsoft έχει, γενικότερα, μια ιστορία στις αλλαγές προϊόντων σε προϊόντα και υπηρεσίες.  Όπως, για παράδειγμα, το Hotmail έγινε Outlook, το Windows NT άλλαξε σε Windows Server ή το Windows Mobile, που βγήκε ξανά στην αγορά ως Windows Phone.