Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Το 18ο Επενδυτικό Φόρουμ της Capital Link για την Ελλάδα

Περισσότεροι από 1300 σύνεδροι συμμετείχαν φέτος στο 18ο διεθνές Επενδυτικό Φόρουμ της Capital Link για την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης. Οι συνολικά 85 υψηλού επιπέδου ομιλητές, από τον επιχειρηματικό, επενδυτικό, τραπεζικό, ενεργειακό, ναυτιλιακό και χρηματιστηριακό χώρο, έδωσαν χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές και οπτικές για το επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα, παρουσία τεσσάρων κυβερνητικών αξιωματούχων: Του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Γεωργίου Πιτσιλή, του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γεωργίου Σταθάκη και της Αναπληρώτριας Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά. Παράλληλα, από την Αθήνα παρενέβη και μίλησε ζωντανά μέσω διαδικτύου ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γεώργιος Χουλιαράκης.

Όπως κάθε χρόνο, οι σύνεδροι και οι υποψήφιοι επενδυτές έλαβαν βιντεοσκοπημένο μήνυμα από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Φέτος ο Αλέξης Τσίπρας εστίασε στα βήματα που γίνονται προς την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος, ενώ είχε προηγηθεί η συνεδρία με την συμμετοχή εκπροσώπων των θεσμών, που συντονίστηκε για μια ακόμη χρονιά από τον άνκορμαν του Bloomberg, Πιμ Φοξ, ενώ ο Γεώργιος Σταθάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στο γεύμα της Capital Link και μίλησε για τις σημαντικές ευκαιρίες στον τομέα της Ενέργειας.

Φέτος, το Συνέδριο παρουσίασε τις εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας καθώς και το κυβερνητικό πρόγραμμα για την οικονομία και τις επενδύσεις. Επίσης παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις και προοπτικές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα κρατικά και εταιρικά ομόλογα, η ενέργεια, οι υποδομές, τα ακίνητα, ο τουρισμός, οι τράπεζες, η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η παγκόσμια ναυτιλία.

Ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα θέματα ήταν και το πως οι ξένοι επενδυτές βλέπουν σήμερα την Ελλάδα ως επενδυτικό προορισμό, πάνελ στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίοι επενδυτές με σημαντική ήδη παρουσία στην Ελλάδα.

Η Υπουργός Τουρισμού, κα Έλενα Κουντουρά, εκτός από τη συμμετοχή της στο πάνελ με τίτλο "Επενδυτικές Ευκαιρίες στον Τουρισμό & Φιλοξενία", συναντήθηκε με εκπροσώπους από Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, από την Εβραϊκή Κοινότητα, από την βιομηχανία του κινηματογράφου και Ταξιδιωτικούς πράκτορες έτσι ώστε να συζητήσουν και διερευνήσουν τρόπους μελλοντικής συνεργασίας.

Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του 18ου Ετήσιου Capital Link Invest in Greece Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Capital Link διοργάνωσαν ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδος, την «Ημέρα Ελλάδος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης».