Log in
A+ A A-

Eurovision: Μεγάλη νικήτρια η Αυστρία - Στην 20η θέση η Ελλάδα (VIDEO)

Η Αυστρία και η εκκεντρική Conchita θριάμβευσαν στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, καταφέρνοντας να εξασφαλίσουν την πρωτιά, συγκεντρώνοντας 290 πόντους πόντους. "Χαμηλή" πτήση για το Rise Up, που περιορίστηκε στην 20η θέση με 35 βαθμούς.

Οι τελευταίες πληροφορίες και οι εκτιμήσεις την ήθελαν φαβορί. Άλλωστε, τόσο το τραγούδι όσο και η "ιδιόρρυθμη" εμφάνιση της τραγουδίστριας με το μούσι είχαν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των φίλων του διαγωνισμού. Όπως συνήθως συμβαίνει στην Eurovision, οι εκτιμήσεις επιβεβαιώθηκαν και η Αυστρία είναι η χώρα που θα φιλοξενήσει την διοργάνωση για το 2015. Κέρδισε την πρωτιά με 290 βαθμούς, πολλά χειροκροτήματα και ποικίλα σχόλια για την Conchita, για μια ερμηνεύτρια η οποία θα αποτελεί θέμα συζήτησης για τους φίλους της Eurovision ενδεχομένως για πολλά χρόνια ακόμα.

Αναφορικά με την ελληνική συμμετοχή, Freaky Fortune και Riskykidd έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν όμως, σε αντίθεση με τον τελικό, η Ευρώπη δεν τους επιβράβευσε ιδιαίτερα. Βρέθηκαν στην 20η θέση με μόλις 35 βαθμούς, καθώς ελάχιστες ήταν οι χώρες που τον ψήφισαν.

Πάντως, κατά γενική ομολογία, η φετινή διοργάνωση χαρακτηρίστηκε από μια άρτια παραγωγή, με τους Δανούς - όπως συνέβη και στους δυο ημιτελικούς - να κερδίζουν δικαίως τα εύσημα.

 

Η Ελλάδα ψήφισε ως εξής:

Πολωνία 1
Σουηδία 2
Νορβηγία 3
Ελβετία 4
Ουκρανία 5
Ουγγαρία 6
Αρμενία 7
Ολλανδία 8
Ρωσία 10
Αυστρία 12

Την Ελλάδα ψήφισαν οι:

Αζερμπαϊτζάν 4
Αλβανία 2
Ρωσία 4
Μάλτα 1
Ηνωμένο Βασίλειο 2
Αρμενία 7
Λευκορωσία 6
Ισραήλ 2
Ιταλία 3
Γεωργία 4

Δείτε το βίντεο με την ερμηνεία της Conchita

Media