Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 244
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Να ενεργήσουμε με βάση την προοπτική και το μέλλον - του Γιώργου Αγγελή, Δικηγόρου Αθηνών

  • Written by 

Ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς των Ελλήνων νομικών, ο δικηγόρος Αθηνών Γεώργιος Αγγελής, αναπτύσσει την δική του γνώμη για το δημοψήφισμα και τα προσδοκώμενα αποτελέσματά του, εστιάζοντας στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι νεότεροι συνάδελφοί του. 

Ονομάζομαι Γιώργος Αγγελής, είμαι δικηγόρος Αθηνών και σήμερα εκτελώ χρέη δικαστικού λειτουργού στην πρωτεύουσα. Δεν είναι κάτι που ήθελα να αποφύγω, γιατί θεωρώ ότι είναι καθήκον για μας τους Δικηγόρους να διασφαλισουμε την εύρυθμη και δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφισματος. Πρόκειται για λειτούργημα το οποίο δεν βαραίνει σε καμία περίπτωση. Με χαρά θα συνδράμω σε μια από τις ιστορικές στιγμές της χώρας μας.

Προσωπική μου θέση για το δημοψήφισμα είναι ότι επιτέλους πρέπει να αλλάξει κάτι και άμεσα σκεπτόμενος την προοπτική, το μέλλον και μια μελλοντική οικογένεια. Είναι καθήκον όλων μας να ερμηνεύουμε τα θέματα αυτά με τη λογική αλλά και τη συνέχεια μας σε αυτόν τον τόπο.

Η δική μου η γενιά των 30 plus είναι πραγματικά παρεξηγημένη. Ιδίως οι νέοι συνάδελφοι που παλεύουμε καθημερινά με αντίξοες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες. Παρατηρείται το εξης παράλογο: έχει αυξηθεί η εργασία μας και έχει μειωθεί δραστικά το βιοτικό και οικονομικό μας επίπεδο. Η αγορά είναι ντόμινο και επομένως όταν ο εντολεας μου δεν μπορεί να καλύψει τις βασικες του ανάγκες, δεν μπορεί να με πληρώσει και να ανταπεξελθει έστω και στα μίνιμουμ των αμοιβών μας όπως τα έχει καθορίσει εδώ και χρόνια το ίδιο το κράτος. Πολλές φορές εξηγώ στους πελάτες μου ότι μόνο το γραμμάτιο παράστασης, τα παράβολα, τα ένσημα και ο ΦΠΑ είναι το πόσο της αμοιβής μας. Ακόμα και τότε βλέπει κανείς παράπονο και δυσπιστία.

Ευελπιστώ σε μια καλύτερη προοπτική διότι ως ασκούμενος Δικηγόρος έζησα τις μεγάλες δόξες της δικηγοριας και ως ελεύθερος πλέον επαγγελματίας Δικηγόρος βιώνω τη δυσκολότερη εποχή μεταπολεμικά για τη χώρα μας.

Κλείνοντας, να αναφέρω ότι δημοψήφισμα και τα προβλήματα στο τραπεζικό σύστημα με βρήκαν σε μια ιδιαίτερη περίοδο: Πρόκειται να παντρευτώ σε λιγότερο από εβδομάδα μετά το δημοψήφισμα (11/07). Ο γάμος προγραμματιστηκε εδώ και 1 χρόνο χωρίς να έχουμε γνώση ή έστω υπονοια για τα όσα τελικά συνέβησαν. Εξάλλου πώς μπορείς να γνωρίζεις τις πολιτικές εξελίξεις τόσο καιρό πριν;