Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Ποιες αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες είναι πιο αξιόπιστες;

Τον τίτλο της πιο αξιόπιστης αεροπορικής εταιρείας στις Ηνωμένες Πολιτείες κέρδισε η Delta Airlines, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία του οργανισμού Airfarewatchdog.

 

Κριτήριο για το θέμα "αξιοπιστίας" ήταν το ποσοστό των πτήσεων που ακυρώθηκαν, με την Delta να παρουσιάζει το χαμηλότερο ποσοστό ακυρώσεων και αναβολών, σε μια δύσκολη χρονιά για τις αερομεταφορές, η οποία και σημαδεύτηκε κυρίως από την έντονη κακοκαιρία.  Πρόκειται για μια σημαντική λειτουργική βελτίωση της Delta, η οποία πέρυσι είχε περιοριστεί στην 6η θέση.

Σε ό,τι αφορά στην εταιρεία με τις λιγότερες καθυστερήσεις αφίξεων, η έκπληξη ακούει στο όνομα Alaska Airlines, η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση, παρότι έχει να αντιμετωπίσει σε μόνιμη βάση βαρύ χειμώνα.  Όπως τονίζουν οι ειδικοί, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες πτήσεις πραγματοποιούνται σε μέρη με υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως το Λας Βέγκας και η Χαβάη.

Διάκριση όμως απέσπασε και η εταιρεία Virgin America, η οποία και ήταν η πιο αξιόπιστη σε ό,τι αφορά στην μεταφορά των αποσκευών.  Αντίθετα, στην τελευταία θέση και με τις περισσότερες απώλειες ή καθυστερημένες μεταφορές αποσκευών βρέθηκε η Southwest Airlines.