Log in
A+ A A-

Απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με δόλωμα... σπιρουλίνα

Ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ αποκόμισε ένας "ευρηματικός" επιχειρηματίας από την Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται ότι έστησε μια καλά καμουφλαρισμένη απάτη με το γνωστό συμπλήρωμα διατροφής "σπιρουλίνα".

Όπως προκύπτει από την ποινική δίωξη που άσκησε εναντίον του η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ο κατηγορούμενος διαφήμιζε μέσω διαδικτύου ότι πουλάει πακέτα σπιρουλίνας με πολύ χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα φαρμακεία.  Τόνιζε, μάλιστα, ότι το μόνο επιπλέον που θα υποχρεώνονταν να πληρώσουν οι καταναλωτές είναι τα 8,5 ευρώ ως έξοδα αποστολής.

Όταν το εμπόρευμα έφτανε στο σπίτι, το μόνο που αντιλαμβάνονταν τα θύματα είναι πως είχαν αγοράσει το προϊόν κατά πολύ ακριβότερα, καθώς οι συσκευασίες του επιχειρηματία είχαν πολύ λιγότερα δισκία από τις αντίστοιχες των φαρμακείων.  Τα δε έξοδα αποστολής ήταν υπέρογκα, αφού δεν κόστιζαν περισσότερα από 3 ευρώ.

Πλέον, ο επιχειρηματίας, εις βάρος του οποίου εκκρεμούσαν πολλές καταγγελίες από το καλοκαίρι, θα κληθεί για να λογοδοτήσει στην Δικαιοσύνη.