Log in
A+ A A-

Guardian για Χρυσή Αυγή: Χαράκωσαν κοπέλα επειδή φορούσε αντιφασιστική μπλούζα (video)

Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία μιας νεαρής Ελληνίδας στην εφημερίδα Guardian, σύμφωνα με την οποία Χρυσαυγίτες της επιτέθηκαν και την χαράκωσαν, μια ημέρα μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στο σχετικό βίντεο, που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας, το θύμα υποστηρίζει ότι έζησε αυτήν την φρικτή εμπειρία όταν επέστρεφε στο σπίτι της, στην Δάφνη, φορώντας μια αντιφασιστική μπλούζα.  Τότε την πλησίασαν δυο άτομα με μαύρες μπλούζες και την ρώτησαν για αυτό που φορούσε.  Αυτή τους απάντησε ότι η ραπ και η χιπ-χοπ σκηνή είναι, ούτως ή άλλως, εναντίον του φασισμού, με αποτέλεσμα να τους εξοργίσει και να την σύρουν σε ένα πιο απομωνομένο μέρος.  Αμέσως μετά, άρχισαν να την χτυπούν και να την χαρακώνουν, προειδοποιώντας την να πάψει να εκδηλώνει με τόσο εμφανή τρόπο τις πεποιθήσεις της.

"Είμαστε περισσότεροι από εσάς, να μάθεις να μην φοράς τέτοιες μπλούζες, εσείς οι αντιφασίστες έχετε πάρει πολύ αέρα", καταγγέλει η παθούσα πως της είπαν οι δράστες της επίθεσης.

Σε κάθε περίπτωση, η παθούσα, τα χαρακτηριστικά της οποίας δεν φαίνονται στο βίντεο, δηλώνει πως δεν κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία, θεωρώντας ότι δεν θα υπήρχε ανταπόκριση, ενώ παραδέχεται ότι πλέον φοβάται να κυκλοφορήσει στην περιοχή της.

Media

Το βίντεο του Guardian