Log in
A+ A A-

Νέος αποκεφαλισμός από το Ισλαμικό Κράτος

Αποτροπιασμό προκαλεί η νέα βάρβαρη εκτέλεση ενός Δυτικού ομήρου από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.  Αυτήν την φορά πρόκειται για τον Βρετανό, David Haines, ο οποίος ήταν μέλος ανθρωπιστικής αποστολής και είχε απαχθεί τον Μάρτιο του 2013 σε περιοχή της Συρίας.

Το φρικιαστικό βίντεο των ισλαμιστών έχει ως τίτλο "Μήνυμα για τους συμμάχους της Αμερικής", στο οποίο παρουσιάζονται ο άτυχος Βρετανός και ένας μαυροφορεμένος άνδρας, η χροιά της φωνής του έχει - σχεδόν - ταυτόσημα χαρακτηριστικά με εκείνον που εμφανίστηκε στις εκτελέσεις των Αμερικανών δημοσιογράφων, Τζέιμς Φόλεϊ και Στήβεν Σότλοφ.

"Η κακόβουλη συμμαχία σας με την Αμερική, που συνεχίζει να βομβαρδίζει τους Μουσουλμάνους του Ιράκ - και πιο πρόσφατα το φράγμα της Χαντίδα - θα επιστρατεύση την καταστροφή σας και θα επιβεβαιώσει τον χαρακτηρισμό σας ως το 'υπάκουο σκυλάκι'.  Ο Κάμερον θα οδηγήσει εσάς και τους ανθρώπους σας σε έναν ακόμη αιματηρό και χαμένο πόλεμο", δηλώνει ο εκτελεστής, ο οποίος περιλαμβάνει στην αναφορά του χρονικά στοιχεία, θέλοντας ενδεχομένως να απαντήσει στους ισχυρισμούς ότι οι εκτελέσεις έχουν συμβεί αρκετό καιρό νωρίτερα και παρουσιάζονται σε επιλεγμένα χρονικά σημεία.

Από την πλευρά του, προφανώς διαβάζοντας κείμενο που είναι ήδη έτοιμο, ο Haines επιρρίπτει ευθύνες στην Βρετανική Κυβέρνηση και την συμμαχία με τις ΗΠΑ.

"Πρόκειται για μια πράξη ωμής βίας.  Θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να κυνηγήσουμε αυτούς τους δολοφόνους και να τους φέρουμε ενώπιον της Δικαιοσύνης, όσο κι αν χρειαστεί αυτό", ανέφερε από την πλευρά του ο Βρετανός Πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον.

Λίγες ώρες νωρίτερα, η οικογένεια του θύματος -που αφήνει πίσω του μια σύζυγο και δυο ανήλικα παιδιά - είχε επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τους απαγωγείς, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Πλέον, η αγωνία κορυφώνεται για την οικογένεια του, επίσης Βρετανού, Άλαν Χένινγκ, τον οποίο ο εκτελεστής υπέδειξε στο τέλος του βίντεο ως το επόμενο θύμα.