Log in
A+ A A-

Μιζούρι: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του Μάικλ Μπράουν

Περισσότεροι από 4000 άνθρωποι έδωσαν το παρών στην κηδεία του 18χρονου, Μάικλ Μπράουν, η οποία πήρε τον χαρακτήρα ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στον θανάσιμο τραυματισμό του από πυρά αστυνομικού, αλλά και στην εν γένει στάση της Αστυνομίας εναντίον των έγχρωμων.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο Αιδεσιμότατος Αλ Σάρπτον χαρακτήρισε τον θάνατο του Μπράουν ως μια "καίρια στιγμή" στην Ιστορία του Έθνους, τονίζοντας ότι θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για να αντιληφθούν οι πολίτες των ΗΠΑ πως "κάτι δεν πάει καλά" με την χώρα.

"Δεν είναι δυνατόν να δαπανώνται τόσα χρήματα για τον εξοπλισμό της Αστυνομίας και να μην υπάρχουν κεφάλαια για τα δημόσια σχολεία.  Επιπλέον, οι αστυνομικοί που συμπεριφέρονται με λάθος τρόπο θα πρέπει να αντιμετωπιστούν", ανέφερε ο Σάρπτον.

Παράλληλα, ο πατέρας του Μπράουν συνέστησε στους παρεβρισκόμενους, αλλά και εν γένει στο κοινό, να αφήσουν τουλάχιστον την σημερινή ημέρα να κυλήσει ήρεμα, σεβόμενοι την μνήμη του.

Η Εκκλησία των Βαπτιστών στο Σεντ Λιούις, στην οποία πραγματοποιήθηκε η κηδεία, έχει χωρητικότητα 2.500 πιστών.  Για τις ανάγκες της προσέλευσης, άνοιξαν και επιπλέον χώροι που μπορούν να δεχτούν άλλα 2000 άτομα, όμως και πάλι αποδείχθηκαν μικροί.  Έτσι, υπήρχε αρκετός κόσμος που περίμενε στωικά στον εξωτερικό χώρο, προκειμένου να εκφράσει την συμπαράστασή του στους γονείς του 18χρονου.  

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε σε ήρεμο κλίμα, με ορισμένους από τους παρεβρισκόμενους που μπήκαν στην Εκκλησία να εισέρχονται με τα χέρια ψηλά.