Log in
A+ A A-

Πόρισμα - κόλαφος για την φονική έκρηξη στο Χάρλεμ - Είχε σκοτωθεί και Έλληνας μουσικός (Vids)

Ανοίγει ο δρόμος για μαζικές αγωγές εις βάρος της ConEdison αλλά και του Δήμου Νέας Υόρκης για την πολύνεκρη έκρηξη που σημειώθηκε πέρυσι στο Ανατολικό Χάρλεμ, στην οποία μάλιστα είχε χάσει την ζωή του και ο 43χρονος Έλληνας μουσικός, Ανδρέας Παναγόπουλος.

Η έκθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Μεταφορών χαρακτηρίζεται... κόλαφος, ιδίως για την Con Edison, η οποία φέρεται να εγκατέστησε έναν προβληματικό αγωγό φυσικού αερίου το 2011, ο οποίος ήταν και η βασική αιτία για την μοιραία διαρροή που προκάλεσε τελικά την έκρηξη στο συγκρότημα κατοικιών τον Μάρτιο του 2014.

Εκτός αυτού, η ConEdisson κατηγορείται ότι δεν ειδοποίησε εγκαίρως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, παρά το γεγονός ότι την ημέρα της έκρηξης είχε καταγγελίες από ενοίκους του κτιρίου πως υπήρχε μια περίεργη οσμή που παρέπεμπε στην διαρροή.

Παράλληλα όμως, άμοιρος ευθυνών δεν είναι και ο Δήμος Νέας Υόρκης, καθώς το περιβαλλοντικό τμήμα δεν είχε επισκευάσει μια βλάβη στο αποχετευτικό δίκτυο που θεωρείται ότι επιβάρυνε τον αγωγό.

Από την πλευρά του Δήμου όμως υποστηρίζεται ότι το εν λόγω πρόβλημα δεν είχε καμία ουσιαστική σχέση αιτιότητας με το τραγικό συμβάν. Υπενθυμίζεται ότι 8 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, 50 τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά και 100 έμειναν άστεγοι.

Θυμηθείτε τα ρεπορτάζ του New Greek TV από την έκρηξη και την συνέντευξη με την χήρα του Ανδρέα Παναγόπουλου: