Ντιμπέητ Ρεμπουπλικανών: Νικητές και ηττημένοι
- Written by C.Athanasatos
Εκτός όμως από το κοινό «μέτωπο» εναντίον του CNBC, οι υποψήφιοι των Ρεμπουπλικανών επιχείρησαν να κερδίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα από το ντιμπέιτ, κάτι παραπάνω από τρεις μήνες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε αυτήν την φορά να αφήσει πίσω τα στοιχεία που τον κάνουν «τηλεοπτικά ενδιαφέρων», δηλαδή το έντονο ύφος και τις αμφιλεγόμενες ατάκες, επιλέγοντας μια πιο ήπια στάση. Έτσι, κράτησε την ψυχραιμία του όταν δέχτηκε την επιθετική ερώτηση που συνέκρινε την υποψηφιότητά του με ιστορία των , ενώ, σε αντίθεση με τις σχετικές προβλέψεις, δεν έκανε καμία προσωπική επίθεση στον Μπεν Κάρσον ή κάποιον άλλον υποψήφιο.
Αντίθετα, στράφηκε μόνο εναντίον του Τζον Κέισικ, παραμένοντας όμως στο πολιτικό επίπεδο. Στον αντίποδα, χαμένος θεωρείται ο Τζεμπ Μπους για δυο λόγους: Αφενός δεν εκμεταλεύτηκε την γενικευμένη επίθεση των υποψηφίων προς το μισητό για τους Ρεμπουπλικανούς CNBC, αλλά περισσότερο εκτέθηκε παρά εξέθεσε τον Μάρκο Ρούμπιο όταν τον επέκρινε για τις απουσίες του από τις ψηφοφορίες της Γερουσίας.
Άλλωστε, η στιγμή κατά την οποία ο Μάρκο Ρούμπιο του ανταπαντάει πως «κάποιος τον συμβούλευσε να του επιτεθεί για να ανεβάσει τα ποσοστά του» και πως «ο ίδιος ,αντίθετα, δεν τρέχει εναντίον κανενός παρά μόνο για την προεδρία» βρίσκει τον Μπους αμήχανο και χωρίς ουσιαστική αντίδραση. Δυναμική παρουσία είχε ο Τεντ Κρουζ, ο οποίος πρωτοστάτησε στις επιθέσεις κατά των δημοσιογράφων, αλλά και ο Τζον Κέισικ.
Μεγάλο ερωτηματικό παρέμεινε ο Μπεν Κάρσον, ο οποίος επανέλαβε άλλη μια χαμηλών τόνων παρουσία σε τηλεοπτική αναμέτρηση.
Βέβαια, όπως τονίζουν πολιτικοί αναλυτές, είναι βεβιασμένο να θεωρηθεί ότι έχασε κάτι από αυτό, καθώς, με το ίδιο ύφος, έχει καταφέρει να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων.
Related items
-
Ρεμπουπλικάνοι: Ο Ομπάμα έδωσε στο Ιράν πρόσβαση στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα
-
Αντάρτικο κατά Τραμπ στο Ρεμπουπλικανικό Κόμμα
-
Πιέσεις στους Ρεμπουπλικανούς Γερουσιαστές για το νέο ασφαλιστικό νόμο
-
Ρεμπουπλικανοί: Με το βλέμμα σε Οχάιο και Φλόριδα
-
Ρεμπουπλικανοί: Νέο τηλεοπτικό ρεκόρ στο ντιμπέιτ