Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Η αλλαγή του χρόνου στην Times Square

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι καλωσόρισαν το 2014 στο κέντρο της Νέας Υόρκης, παρακολουθώντας την μαραθώνια πρωτοχρονιάτικη τελετή της Times Square.

Παρά το γεγονός ότι το κρύο ήταν τσουχτερό, αφού, την στιγμή της αλλαγής του χρόνου, το θερμόμετρο σημάδεψε τους 27 βαθμούς Φαρενάιτ, κανένας από τους παρεβρισκόμενους δεν κουνήθηκε από την θέση του.  Αντίθετα, εφοδιασμένοι με κασκόλ και ειδικά εορταστικά καπέλα, έμειναν μέχρι την στιγμή που έπεσε η περίφημη μπάλα της Πρωτοχρονιάς και ανέτειλε το 2014.

Οι περισσότεροι από τους θεατές είχαν σπεύσει από πολύ νωρίς, αφού, ειδικά όσοι βρίσκονταν στο κέντρο της Times Square, χρειάστηκε να έρθουν από τις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να πιάσουν "προνομιακή" θέση.  Οι χαμηλές θερμοκρασίες τονίστηκαν καθ' όλη την διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, όμως, για τους περισσότερους, το υπερθέαμα ήταν μια ξεχωριστή και, κυρίως, μοναδική εμπειρία.

Την Πρωτοχρονιάτικη μπάλα εκσφενδόνισε η Ανώτατη Δικαστής, Sonia Sotomayor, η οποία και είναι η πρώτη δικαστική λειτουργός που συμμετέχει ενεργά στην μεγάλη εορταστική εκδήλωση.  Αντίθετα, απών από την τελετή ήταν ο απερχόμενος Δήμαρχος, Μάικλ Μπλούμπεργκ, που, μετά την αλλαγή του χρόνου, παρέδωσε την σκυτάλη στον διάδοχό του, Μπιλ Ντε Μπλάσιο.

Υπολογίζεται ότι το τηλεοπτικό υπερθέαμα της Times Square παρακολούθησαν ζωντανά, σε ολόκληρο τον κόσμο, περίπου ένα δισεκατομμύριο τηλεθεατές.

Media