Log in
A+ A A-

Αυξήστε το ωρομίσθιο ή αποχωρήστε από τα αεροδρόμια!

Αυστηρή σύσταση σε τρεις αεροπορικές εταιρείες, προκειμένου να αυξήσουν τις αποδοχές στους επί συμβάσει εργαζόμενούς τους στο JFK και το LaGuardia, έκανε η διοίκηση του Port Authority.

Ειδικότερα, υπάρχει σχετική απόφαση βάσει της οποίας το ελάχιστο ωρομίσθιο θα πρέπει να ανέρχεται στα 10 δολάρια και 10 σεντς - από τα 9 δολάρια που είναι σήμερα - ενώ οι εταιρείες οφείλουν να αναγνωρίζουν στους εργαζόμενους με σύμβαση έργου την ημέρα του Martin Luther King ως αργία μετ' αποδοχών.  Παρά το γεγονός ότι όλα αυτά έχουν τεθεί εν ισχύ, μόνο η Delta Airlines έχει πειθαρχήσει, ανακοινώνοντας τις σχετικές αυξήσεις.

Ήδη, το Port Authority έστειλε επιστολές στις διοικήσεις της Jet Blue, της United και της American Airlines, μέσω των οποίων τις προειδοποιεί πως, εάν δεν ακολουθήσουν τον δρόμο της Delta, θα χάσουν τις θέσεις τους στα δυο αεροδρόμια της Νέας Υόρκης.

Από την πλευρά της, η United Airlines δεσμεύτηκε να συζητήσει το θέμα απευθείας με το Port Authority ενώ, αντίθετα, δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση από πλευράς των άλλων εταιρειών.