Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Υπέγραφε συμβόλαια για κλιματιστικά και γινόταν... καπνός

Απέσπασε χιλιάδες δολάρια από ιδιοκτήτες για την εγκατάσταση κλιματιστικών σε σπίτια και γραφεία, αλλά, τελικά, πήρε τα χρήματα και προσπάθησε να γίνει καπνός.  Ο λόγος για έναν 38χρονο από την Pennsylvania, ο οποίος οδηγήθηκε την Δευτέρα ενώπιον των Δικαστηρίων.

Ειδικότερα, ο Charles Gamzenmulle δραστηριοποιήθηκε, ως επί το πλείστον, στην περιοχή του Long Island.  Εκεί, έπειθε τους ιδιοκτήτες να υπογράφουν συμβόλαιο μαζί του, να προκαταβάλουν μέσω της συμφωνίας, ισχυριζόμενος ότι εκπροσωπεί δυο μεγάλες εταιρείες και θέτοντας χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών για την τοποθέτηση του κλιματιστικού.  Όπως γίνεται αντιληπτό, ουδέποτε εμφανιζόταν και, σε κάθε περίπτωση, έπαιρνε τα χρήματα και εξαφανιζόταν.

Για τον 38χρονο υπήρξαν διαδοχικές καταγγελίες, καθώς τα χρηματικά ποσά που λάμβανε, σε ορισμένες περιπτώσεις, έφταναν κοντά στις 6000 δολάρια, με τους ιδιοκτήτες να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που τους συνέβη.

Όπως αποδείχθηκε, ο κατηγορούμενος και οι εταιρείες που φέρεται να αντιπροσώπευε, δεν είχαν καμία νομική επαγγελματική υπόσταση, καθώς δεν διέθεταν τις ανάλογες άδειες για τέτοιου είδους εργασίες.

Η δίκη του 38χρονου θα συνεχιστεί εντός της εβδομάδας και ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης αναμένεται βαρύς, καθώς του προσάπτονται πολλαπλές κατηγορίες.