Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Εικόνα καταστροφής στο Κολοράντο - Η επόμενη μέρα των πλημμυρών

Συνεχίστηκε για μια ακόμη ημέρα η κακοκαιρία στο Κολοράντο, με τα εναέρια μέσα διάσωσης για τους πλημμυροπαθείς να καθηλώνονται στο έδαφος.  Αγωνία για περίπου 500 άτομα τα οποία είτε εγκλωβίστηκαν είτε δεν έδωσαν σημεία ζωής.

 

Όπως τονίζουν οι Αρχές, θα είναι δύσκολο μέσα στις επόμενες ώρες να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να προσεγγίσουν τους εγκλωβισμένους στις δύσβατες περιοχές.  Παρόλα αυτά, με δεδομένο ότι η ένταση της βροχής σταδιακά εκτονώνεται, εκφράζεται αισιοδοξία ότι ο αριθμός των αγνοουμένων ή εγκλωβισμένων (περίπου συνολικά 500) θα πέσει κατά την διάρκεια των επομένων ωρών.

Μεταξύ των 4 νεκρών που έχουν ανακοινωθεί, είναι και ένα ζευγάρι, ηλικίας 19 ετών, που βρήκε τραγικό θάνατο προσπαθώντας να σωθεί από τις πλημμύρες στο Boulder County.  Σύμφωνα με μάρτυρες, η γυναίκα έκανε το λάθος να βγει από το αυτοκίνητο, και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.  Στην συνέχεια, ο άντρας επιχείρησε να την σώσει, και, τελικώς, παρασύρθηκε και αυτός, με αποτέλεσμα να πνιγεί.  Τα πτώματα των δυο νεαρών θυμάτων εντοπίστηκαν λίγο αργότερα, ενώ νεκρή εικάζεται ότι είναι και μια γυναίκα περίπου 60 ετών, που επίσης έγινε έρμαιο των ορμητικών υδάτων.

Τέλος, οι Αρχές έχουν αρχίσει να σκέφτονται την επόμενη ημέρα, η οποία θα είναι γολγοθάς για το Boulder County και την ευρύτερη περιοχή.  Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, για να αποκατασταθεί η τεράστια ζημιά στο συγκοινωνιακό δίκτυο και άλλες υποδομές, θα χρειαστεί ένα ποσό 150 εκατομμυρίων δολαρίων, δηλαδή ένα πολλαπλάσιο ποσό από το ετήσιο μπάτζετ της πόλης.

Media