Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Αλεξιπτωτιστές πηδούν από το νέο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου - Συνελήφθησαν μετά την δημοσιοποίησή του

Πολύ ακριβά θα πληρώσουν την... έμπνευσή τους να πηδήξουν με αλεξίπτωτο από τον Freedom Tower του Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου νεαροί αλεξιπτωτιστές, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία μετά την δημοσίευση βίντεο του... κατορθώματός τους στο youtube.

Η αποκάλυψη της είδησης έρχεται λίγες ημέρες μετά την σύλληψη ενός 16χρονου, ο οποίος είχε ανέβει στην κορυφή του μη εγκαινιασμένου κτιρίου, προκειμένου να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα φωτογραφήσει την θέα από το υψηλότερο σημείο του.  Όμως, όπως αποδείχθηκε από το οπτικοακουστικό υλικό, υπήρξαν παραβάτες και πριν από αυτόν, οι οποίοι, μάλιστα, ήταν ιδιαίτερα... παράτολμοι.

Στο σχετικό βίντεο δεν γίνεται ξεκάθαρο πόσα άτομα πήδηξαν, όμως φαίνεται ότι είναι τουλάχιστον ένας, που είχε ενσωματώσει την κάμερα στο κράνος του.  Ο άνδρας αυτός πηδάει από την κορυφή του Freedom Tower και στην συνέχεια, ευτυχώς χωρίς προβλήματα, προσγειώνεται σε παρακείμενη οδό.  Όλα αυτά, στον υπό διαμόρφωση χώρο του νέου Παγκοσμίου Κέντρου Εμπορίου, ο οποίος, κατά τα άλλα, υποτίθεται ότι φυλάσσεται αυστηρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δράστες είναι οι Andrew Rossig, Marko Markovich, Kyle Hartwell, και James Brady, οι οποίοι τώρα αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές κατηγορίες.

"Ότι κάποιος θέλει να κάνει τον ήρωα δεν τον απαλλάσει από τις συνέπειες του νόμου", ήταν το περιεχόμενο της δήλωσης του Αρχηγού του NYPD, Bill Bratton, μετά την σύλληψη των τεσσάρων νεαρών.

Πώς όμως οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση στο κτίριο;  Όπως έγινε γνωστό, ο Brady, εκείνη την περίοδο, δούλευε στο εργοτάξιο του World Trade Center, με αποτέλεσμα να γνωρίζει τις "τρύπες" του συστήματος ασφαλείας, που, όπως αποδεικνύεται, ήταν και είναι πολλές.

"Ο πελάτης μου δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο εύκολο ήταν να περάσουν μέσα.  Βρήκαν μια τρύπα αλλά μετά, στην ουσία, περπάτησαν στον χώρο!", ανέφερε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Media