Log in
A+ A A-

Παραδόθηκε ένας από τους μεγαλύτερους καταζητούμενους του FBI

Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ο νούμερο 10 καταζητούμενος του FBI, Juan Elias Garcia, που παραδόθηκε οικειοθελώς στην Αμερικανική Πρεσβεία, στη Νικαράγουα, όπου και βρισκόταν.

Ειδικότερα, ο Garcia καταζητείτο από τις Αρχές τα τελευταία τρία χρόνια, όταν και δολοφόνησε στη Νέα Υόρκη την 19χρονη φίλη του, Vanessa Argueta, και τον δίχρονο γιο της.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο Garcia είχε αναπτύξει ερωτική σχέση με την άτυχη κοπέλα, όμως, τελικά, την δολοφόνησε, σε συνεργασία με δυο ακόμη άτομα.  Ο λόγος είχε να κάνει με ένα "ζήτημα τιμής" της συμμορίας στην οποία άνηκε ("Mara Salvatrucha"), καθώς η 19χρονη είχε αρχίσει να αναπτύσσει σχέσεις με πρόσωπα από τις δυο "εχθρικές" συμμορίες ("18th Street gang" και "Latin Kings"), με αποτέλεσμα αυτό να θεωρηθεί εσχάτη προδοσία.

Όπως εκτιμούν οι Αρχές, ο Garcia παρέσυρε την 19χρονη και το μωρό στο δάσος, όπου τους περίμεναν δυο ακόμη άτομα της συμμορίας.  Εκεί την πυροβόλησαν με μεθοδολογία "εκτέλεσης θανατοποινίτη", μπροστά στον ανυπεράσπιστο γιο της, τον οποίο επίσης σκότωσαν λίγο αργότερα.

Ο συλληφθείς είχε επικηρυχθεί από το FBI με το ποσό των 100.000 δολαρίων, καθώς τα ίχνη του είχαν χαθεί, ενώ η Αστυνομία πίστευε ότι κρυβόταν κάπου στο Ελ Σαλβαδόρ.  Όμως, εξέπληξε τους πάντες, προσερχόμενος οικειοθελώς στην Αμερικανική Πρεσβεία στη Νικαράγουα για να παραδοθεί.

Περαιτέρω πληροφορίες για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παράδοση δεν έχουν δοθεί στην δημοσιότητα.